Κύκλωμα εκβιαστών: Δρούσε μέσα από τις φυλακές ο «θείος» – Οι δύο υπαρχηγοί, τα χάπια βουντού και το… μάνγκο

Λεπτομέρειες για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, έρχονται στην επιφάνεια. Ο επικεφαλής είναι έγκλειστος των Φυλακών στα Διαβατά κινώντας από εκεί τα νήματα εμπορίας ναρκωτικών και τους εκβιασμούς. Ο 44χρονος Αλβανός είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Θείος» ή «Μόντι».

Αρχικά, οργάνωνε την συμμορία του μέσα από τις Φυλακές Ιωαννίνων όπου όσοι δεν συνεργάζονταν μαζί του, φρόντιζε να τους εκφοβίζει με την βοήθεια των μελών του κυκλώματός του. Είχε κανονικά κινητά τηλέφωνα και μάλιστα έκανε και τηλεδιασκέψεις με τους δύο βασικούς συνεργάτες του, τους δύο υπαρχηγούς, έναν Έλληνα 21 ετών και τον 20χρονο ανιψιό του.

Έδιναν μεταξύ τους οδηγίες, έλεγαν ακριβώς ποιο είναι το εμπόρευμα και τι θα έκαναν, ενώ είχαν έναν δικό τους κώδικα. Είχαν φτιάξει ένα δικό τους λεξιλόγιο, καθώς η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε δύο δραστηριότητες. Το να έχει να κάνει με τους εκβιασμούς σε καταστηματάρχες, εκρήξεις, ξυλοδαρμούς, ακόμη και αρπαγές είχαν στο βιογραφικό τους. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη διακίνηση ναρκωτικών. Έτσι, είχαν φτιάξει το δικό τους λεξιλόγιο και συγκεκριμένα την κατεργασμένο κάνναβη σε μορφή σοκολάτας τη λέγανε τσόκο, την ακατέργαστη κάνναβη τσάι ή κους ή πράσινο ή ντούρου ή μαρμελάδα ή ξένο. Την κοκαΐνη την ονόμαζαν Περού ή ρουπέ ή μάνγκο ή χιόνι ή κάμελ ή σκορπιός ή αλογάκι. Είχαν επίσης και χάπια έκσταση, τα οποία τα ονόμαζαν βουντού ή μωβ ή tiktok ή μαντάμ.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι, κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων των συγκεκριμένων φυλακών που συνεργαζόταν με τον κρατούμενο «Μόντι» έναντι αμοιβής.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στις Φυλακές Διαβατών και συνέχισε από εκεί την οργάνωση του κυκλώματος του με την βοήθεια των δύο υπαρχηγών του, ενός 21χρονου Έλληνα και ενός 20χρονου Αλβανού που είναι και ανιψιός του και δρούσαν εξ ονόματός του.

Η Εγκληματική Οργάνωση δρούσε με δύο υποομάδες. Όσον αφορά τη διακίνηση των ναρκωτικών, δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Εκτός της διακίνησης ναρκωτικών, διακριβώθηκε η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, όπως εμπρησμός σε ψητοπωλείο στο Μαρούσι, η τοποθέτηση εμπρηστικού-εκρηκτικού μηχανισμού έξω από πολυκατοικία στο Περιστέρι, όπου συμμετείχε μάλιστα ένας Έλληνας μέλος της οργάνωσης, που το όνομα του είχε συμπεριληφθεί και στην μεγάλη δικογραφία των χούλιγκαν για την υπόθεση Λυγγερίδη, όπου ο ίδιος κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισόδια ποδοσφαιρικών αγώνων, η αρπαγή και ο ξυλοδαρμός ενός θύματός τους που τους χρωστούσε χρήματα, η εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα στην Αργυρούπολη και περιστατικό απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο νεαρών τον περασμένο Οκτώβριο στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, έξω από τηλεοπτικό σταθμό.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης, 32 κιλά κάνναβης, ποσότητες μεθαμφεταμίνης και χάπια ecstasy, ζυγαριές, όπλα και μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι σχεδόν όλοι σεσημασμένοι, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αυστραλία: Έξι θάνατοι από πνιγμό εξαιτίας τεράστιων κυμάτων
20 Απριλίου, 2025
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν σήμερα Κυριακή 20/4
20 Απριλίου, 2025
Το Ιράν και οι ΗΠΑ μιλούν για «πρόοδο» στον χθεσινό δεύτερο γύρο των συνομιλιών τους στη Ρώμη
20 Απριλίου, 2025
Καταγγελίες Ζελένσκι πως ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις παρά την πασχαλινή κατάπαυση πυρός
20 Απριλίου, 2025
Ψάχνουν και στο Facebook τους εκτελεστές του Αιγύπτιου στην Καλλιθέα – «Κλειδί» το ποιοι έβλεπαν το live πριν τη δολοφονία
20 Απριλίου, 2025
Αιτωλοακαρνανία: Σοβαρός τραυματισμός 28χρονου από κροτίδα στη Ματαράγκα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό
20 Απριλίου, 2025
Μαλεσίνα: Στο νοσοκομείο Παίδων 14χρονος που τραυματίστηκε από κροτίδα – Του έσκασε στο χέρι
20 Απριλίου, 2025
Μενίδι: Είχε επιτεθεί και σε άλλους πριν την επίθεση στους 2 καταστηματάρχες, ο 26χρονος δράστης – Στο χειρουργείο το ένα θύμα
20 Απριλίου, 2025
Η στρατηγική του Πούτιν πίσω από την ξαφνική «πασχαλινή» εκεχειρία – Το «νεύμα» στον Τραμπ
20 Απριλίου, 2025
Αλλάζει ο καιρός: Άνοιξη τέλος, έρχεται νέο μοτίβο και υποτροπή – Η πρόγνωση Χατζηγρίβα
20 Απριλίου, 2025