Συγκλονίζει ο Γιώργος Νταλάρας: Βαρύ το πένθος για τον τραγουδιστή

Με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια για τον Μάνο Ελευθερίου μίλησε σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ πολιτισμός» ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο γνωστός τραγουδιστής παραμένει συγκλονισμένος από την απώλεια του σημαντικού ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο.

Μάλιστα θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του σπουδαίου αυτού ανθρώπου του πολιτισμού και συνάμα του φίλου και του συνεργάτη, που «στόλισε» με υπέροχα λόγια κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια του, ο Γιώργος Νταλάρας έχει προγραμματίσει να δώσει μια σειρά συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

«Ξέρετε, όταν έχεις έναν άνθρωπο στη στενή παρέα σου δύσκολα αντιλαμβάνεσαι ποιος ακριβώς είναι και τι έχει κάνει. Μόλις νιώσεις το κρύο ξόρκι του θανάτου, τότε καταλαβαίνεις τι έχασες» είπε ο Γιώργος Νταλάρας στη συνέντευξή του.

Και συνεχίζει: «Πριν πεθάνει τόσο ξαφνικά ο Μάνος, σχεδιάζαμε να ανεβάσουμε σε μορφή παράστασης τον “Νοητό Λύκο”, ένα ποίημα-ποταμό, ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Καταλαβαίνει πολλά κανείς για εκείνον διαβάζοντάς το. Ο Μάνος σε εκείνη την παράσταση ήθελε να είναι παρών. Όχι ως θεατής, παρών επάνω στη σκηνή».

«Βρίσκομαι ακόμη νομίζω σε κατάσταση σοκ. Ο θάνατος ενός αγαπημένου σου ανθρώπου σε αρρωσταίνει. Στη δική του περίπτωση, το εισπράττω κι από πολλούς που δεν τον είχαν γνωρίσει ποτέ προσωπικά» αποκάλυψε ο γνωστός τραγουδιστής.

«Για μένα αποτελούσε και μια πατρική φιγούρα. Ήταν πάντοτε προστατευτικός απέναντί μου, μου έδινε συμβουλές», είπε ο Γιώργος Νταλάρας μιλώντας για τον Μάνο Ελευθερίου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σημαντική κακοκαιρία από την Πέμπτη, «μας προβληματίζει, θα δείξει εμμονή το σύστημα» – Πώς θα επηρεαστεί η Αττική
1 Οκτωβρίου, 2024
Νάξος: 14χρονη επιτέθηκε σε 12χρονη, κατέγραφαν με κινητό τον καβγά
1 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Ενέδρα σε υπάλληλο ψιλικατζίδικου – Τον χτυπήσαν με όπλο και του αρπάξαν 2.000 ευρώ
1 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2014
1 Οκτωβρίου, 2024
Ξεκινάει ο εμβολιασμός έναντι της εποχικής γρίπης
1 Οκτωβρίου, 2024
Βία ανηλίκων – Δημογλίδου: Όταν επεμβαίνει η Αστυνομία είναι ήδη αργά…
1 Οκτωβρίου, 2024
Δίπλωμα οδήγησης: Ηλεκτρονικό ραντεβού για εξετάσεις και επέκταση
1 Οκτωβρίου, 2024
Μάχη σε δύο μέτωπα στην Κορινθία, εκκενώνονται τα Σοφιανά: Άνοιξε η Κορίνθου – Πατρών
1 Οκτωβρίου, 2024
813 αποβολές για κινητά στα σχολεία, 407 αναφορές στο stop-bullying.gov.gr – Πιερρακάκης: Γονείς και μαθητές δεν φοβούνται πια να μιλήσουν
1 Οκτωβρίου, 2024
Missing Alert για εξαφάνιση του 14χρονου Θάνου από το Μοσχάτο
1 Οκτωβρίου, 2024