Γ. Αμανατίδης στο newsique για ΠτΔ: Πεδίο εθνικής συνεννόησης ή εσωκομματικής αναμέτρησης;

Η ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας, με το βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Αμανατίδη, να σχολιάζει και να επικρίνει, μέσω του newsique.gr, τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

«Σε οξύτατο εσωκομματικό πρόβλημα της ΝΔ δείχνει να εξελίσσεται η προεδρική κούρσα, καθώς φαίνεται πως ήταν, πολλοί, οι υποψήφιοι στους οποίους έταξε την θέση, ως βουλευτής και μετέπειτα αρχηγός κόμματος, ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό, όμως, το παιχνίδι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει, ευθαρσώς, ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος, για αυτό και πρότεινε την ανανέωση της θητείας του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου», όπως, χαρακτηριστικά, τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Εξαιτίας της κρίσιμης για τα εθνικά μας θέματα συγκυρίας και με σημαντικότερα προβλήματα να ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως είναι το προσφυγικό και η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, εκ μέρους της Δεξιάς, η προεδρική εκλογή προσφέρεται για σοβαρές πολιτικές συναινέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι πρωθυπουργός και όχι απλώς βουλευτής και υποψήφιος για πρόεδρος. Θα το κάνει;», ρώτησε.

«Η προηγούμενη στάση του, με την εργαλειοποίηση κρίσιμων εθνικών θεμάτων, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας», εκτίμησε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κορωπί: Ο 51χρονος με το κατσαβίδι είχε καταδικαστεί για τον βιασμό συντρόφου του – Η εμμονή με δικηγόρο και τα βασανιστήρια σε παιδική ηλικία
1 Απριλίου, 2025
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια
1 Απριλίου, 2025
Τέμπη: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι σταθμαρχών που «εκπαιδεύονται» με γελάκια στις κονσόλες μετά την τραγωδία – «Μην τραβήξει κανείς καμιά φωτογραφία»
1 Απριλίου, 2025
Κακοκαιρία: Η πλημμυρισμένη Πάρος από το διάστημα – Δορυφορική εικόνα
1 Απριλίου, 2025
Γαλλία: Βγαίνει στην αντεπίθεση η Λεπέν – Το καλοκαίρι του 2026 η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της
1 Απριλίου, 2025
FIRS: Το Νέο Όπλο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της ρωσικής διείσδυσης
1 Απριλίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάρος και Μύκονος μετά τη σφοδρή κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής
1 Απριλίου, 2025
Η Μόσχα εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις των ΗΠΑ για την Ουκρανία, αλλά έχει τις δικές της προτεραιότητες, λέει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών
1 Απριλίου, 2025
Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα «κίτρινης» ή «κόκκινης» κάρτας σε υπουργούς
1 Απριλίου, 2025
Η Κίνα είναι έτοιμη να διαδραματίσει «εποικοδομητικό ρόλο» για το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία
1 Απριλίου, 2025