Υπουργείο Οικονομικών: Μη στέκεστε σε φήμες και όσους υπόσχονται «λεφτόδεντρα»

Οι φήμες για παροχές με υπέρογκο δημοσιονομικό κόστος δεν ευσταθούν και η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στην εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που συνδυάζει τη δημοσιονομική σταθερότητα με την κοινωνική ευαισθησία. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση από τη μια τηρεί απαρέγκλιτα τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και από την άλλη επιστρέφει στους πολίτες σημαντικό μέρος των επιπλέον εσόδων που προκύπτουν από την πολιτική αυτή.

Αυτό άλλωστε κάνουμε και το 2025 με τις 18 μειώσεις φόρων και βαρών και τα 7 μέτρα αύξησης των εισοδημάτων, της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ. Μέτρα που ενισχύουν με τρόπο μόνιμο και κοινωνικά δίκαιο το εισόδημα των πολιτών και που έρχονται σε συνέχεια των παρεμβάσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση από το 2019 καταργώντας ή μειώνοντας συνολικά πάνω από 70 φόρους. Ενδεικτικά αναφέρονται η μείωση κατά μια επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών, οι αυξήσεις 2,4% στις συντάξεις, η απαλλαγή 132.000 χαμηλοσυνταξιούχων από την συμμετοχή τους στα φάρμακα, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα, η ενίσχυση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με την προσαύξηση κατά 100 ευρώ του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών και επικινδυνότητας, η κατάργηση και οι μειώσεις 6 βασικών τραπεζικών προμηθειών, οι φοροαπαλλαγές για τα κλειστά ακίνητα κ.λπ.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν εντός των ορίων που προβλέπουν οι κοινοί δημοσιονομικοί κανόνες και χωρίς να «ξεφεύγουν» των δημοσιονομικών ορίων που έχουν συμφωνηθεί τροφοδοτώντας νέα ελλείμματα. Όσα γράφονται ή λέγονται το τελευταίο διάστημα για νέες παροχές, με υπέρογκο πολλές φορές δημοσιονομικό κόστος, δεν ευσταθούν και δεν λαμβάνουν υπόψη τόσο τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας όσο και τους κανόνες που ισχύουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και που καθορίζουν ετήσια όρια για τις αυξήσεις δαπανών. Το ίδιο ισχύει και για δημοσιεύματα που αναφέρονται σε νέες ρυθμίσεις για οφειλές προς το Δημόσιο και μάλιστα τη στιγμή που ο εξωδικαστικός μηχανισμός σημειώνει εντυπωσιακή πρόοδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προχωρούν στην απαρέγκλιτη υλοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού και ταυτόχρονα εντείνεται η μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Εφόσον η προσπάθεια αυτή πετύχει όπως πιστεύουμε, τότε οι όποιες επιπλέον μειώσεις φόρων, εντός πάντα των δημοσιονομικών ορίων, θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες να μην στέκονται σε φήμες και όσους υπόσχονται “λεφτόδεντρα”».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αιματηρή επίθεση στα Χανιά: Του επιτέθηκε με χαρτοκόπτη και τον τραυμάτισε στην κοιλιά
18 Απριλίου, 2025
Χειροπέδες σε πατέρα και γιο στο Ρέθυμνο – Xτύπησαν μαθητές επειδή έπαιζαν ποδόσφαιρο
18 Απριλίου, 2025
Καμένα Βούρλα: Τραγικό τέλος για ηλικιωμένο από φωτιά – Απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του
18 Απριλίου, 2025
Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα στο Καρπενήσι που έψαχναν για αρχαία
18 Απριλίου, 2025
Άγιο Φως: Πότε και πώς θα ταξιδέψει από τον Πανάγιο Τάφο μέχρι την Αθήνα
18 Απριλίου, 2025
«Σήμερα μαύρος ουρανός…»: Βυθίστηκε στο πένθος η Ναύπακτος για την φαρμακοποιό Μαρία Δροσοπούλου, που έπεσε σε γκρεμό με το ΙΧ της
18 Απριλίου, 2025
Στη φυλακή ο Ουκρανός οδηγός για το φονικό τροχαίο στην Εγνατία – Ισχυρίστηκε πως πήγαινε με 51 χιλιόμετρα κι ότι δεν λειτουργούσε το e-pass
18 Απριλίου, 2025
ΗΠΑ: Τι προτείνουν σε Μόσχα και Κίεβο για να υπογράψουν την κατάπαυση πυρός – Η παγίδα για τον Πούτιν
18 Απριλίου, 2025
Άγριο ξύλο στην Λαμία – Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε κεντρική πλατεία της πόλης
18 Απριλίου, 2025
Σοκ στην Αγγλία: Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τζο Τόμπσον
18 Απριλίου, 2025