Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί και στο νησί της Αμοργού μετά και από τον τελευταίο, δυνατό ισχυρό σεισμό της τάξης των 5 Ρίχτερ ΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού, με εστιακό βάθος 13,2 χιλιόμετρα και επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cycladeslive.gr η αναστάτωση που υπάρχει είναι μεγάλη, οι κάτοικοι του νησιού φοβούμενοι μεγαλύτερο σεισμό, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια στους και παίρνοντας τα οχήματα τους, μετακινήθηκαν προς τα βουνά και τα ορεινότερα μέρη του νησιού.
Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι στις συγκεκριμένες περιοχές χθες το βράδυ οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμήθηκαν εκτός σπιτιού, στα αυτοκίνητα.
Στο νησί επίσης έφτασε πριν από λίγο και κλιμάκιο από σεισμολόγους, όπου εγκαθιστούν στο ελικοδρόμιο σεισμογράφους τελευταίας τεχνολογίας.
Βλέπετε φωτογραφίες από Κατάπολα και Ξυλοκερατίδι…
Στην Αμοργό σήμερα κιολας, κατέφθασε Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δυο νοσηλευτές σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, κλιμάκιο 8 ατόμων του ΔΕΔΔΗΕ με γεννήτριες για να μη μείνει το νησί χωρίς ρεύμα, καθώς επίσης και γεννήτριες που έστειλε ο ΟΤΕ για να υπάρχει σε κάθε περίπτωση τηλεφωνική σύνδεση.
Να σημειώσουμε ότι στην Αμοργό βρίσκονται και τηλεοπτικά κανάλια που πραγματοποιούν μεταδόσεις και μεταδίδουν τα όσα γίνονται.
Πηγή: cycladeslive.gr