Τι απαντά το Μαξίμου στο αίτημα για προανακριτική

Το ΠΑΣΟΚ λίγο μετά τις 22:00 χθες το βράδυ κατέθεσε επίσημα στη βουλή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του νυν υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, προκειμένου να διερευνηθεί «εάν τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3/3/2023 και 6/3/2023 με την ιδιότητα του μέλους της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ» με την υποσημείωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιφυλάσσεται να επανέλθει εφόσον προκύψουν νεότερα στοιχεία και για άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Είχαν προηγηθεί έντονοι πολιτικοί διαξιφισμοί στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Αθλητισμού, με τους πολιτικούς αρχηγούς ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας να εξαπολύουν σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για συγκάλυψη και προπαγάνδα στην υπόθεση των Τεμπών που έχει συνταράξει ολόκληρη την κοινωνία.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ανεκτή η κατηγορία της συγκάλυψης και αυτό γιατί θα πρέπει να θεμελιωθεί με αποδεικτικά στοιχεία, διαφορετικά πρόκειται για συκοφαντίες – όπως ανέφερε- κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για κομματική εργαλειοποίηση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης. Κάλεσε δε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει: «ποιον καλύπτουμε; γιατί δεν θέλουμε να φανεί η αλήθεια;» και πρόσθεσε: «θέλετε να πλήξετε την κυβέρνηση, θεμιτό αλλά είναι τρόπος αυτός;».

«Ναι» σε προανακριτική από τη ΝΔ

Στην αρχική της γραμμή η κυβέρνηση ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην όποια κοινοβουλευτική διαδικασία που θα σχετίζεται με τα Τέμπη παραμένει η ΝΔ προαναγγέλλοντας ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Κυβερνητικά στελέχη εξηγούν ότι το «ναι» στην προανακριτική είναι μία θέση αρχής, χωρίς να σημαίνει ότι συντάσσεται με το περιεχόμενο της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία και κατηγορούν για φτηνά πολιτικά παιχνίδια.

«Η βιασύνη του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει την πρόταση για την Προανακριτική δείχνει ότι η ηγεσία του δεν ενδιαφέρεται για την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης αλλά εντάσσεται σε έναν εσωτερικό ανταγωνισμό της αντιπολίτευσης για το ποιος θα προλάβει ποιον» ανέφεραν χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σεισμοί στη Σαντορίνη: «Δεν βλέπουμε κάποιο στοιχείο ότι ολοκληρώνεται η ακολουθία»
6 Φεβρουαρίου, 2025
Νέοι πυροβολισμοί τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες
6 Φεβρουαρίου, 2025
Αλιβέρι: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση της 12χρονης από τους γονείς της
6 Φεβρουαρίου, 2025
Μακελειό στη Σουηδία: Πολλά όπλα βρέθηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων
6 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στην Καισαριανή – Σοκάρει το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης
6 Φεβρουαρίου, 2025
ΗΠΑ: Προσπάθεια εξομάλυνσης των δηλώσεων Τραμπ για τη Γάζα
6 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
6 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Πέταξαν καρέκλα από ταράτσα οικοδομής σε περιπολικό
6 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή δύο οδηγών στη μέση του δρόμου
6 Φεβρουαρίου, 2025
Μπακογιάννη: Ένα πράγμα δεν υπήρξε για τα Τέμπη, συγκάλυψη, γιατί η συγκάλυψη είναι ύβρις
6 Φεβρουαρίου, 2025