Αλλεπάλληλοι σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Συνεχόμενη είναι η σεισμική δραστηριότητα μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού για ένα ακόμη βράδυ με μπαράζ νέων σεισμών άνω των 4 Ρίχτερ να ταρακουνά την περιοχή με διαφορά λίγης ώρας μετά τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο πρώτος 4,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 04:02 με εστιακό βάθος 15,5 χλμ και με επίκεντρο 17 χλμ νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης ενώ ο δεύτερος 4,3 Ρίχτερ που έλαβε χώρα στις 04:23 με εστιακό βάθος τα 5 χλμ και επίκεντρο 11 χλμ βορειοανατολικά της Οίας. Ο τρίτος είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 04:24 με εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο βορειοανατολικά του Ποταμού Αμοργού.

Ο τέταρτος που ήταν και ο πιο δυνατός 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τρία λεπτά αργότερα με εστιακό βάθος τα 10 χλμ και επίκεντρο 30 χλμ ανατολικά της Ανάφης.

Ο πέμπτος 4,1 Ρίχτερ καταγραφηκε 04:44 με εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο 26 χλμ νοτιοδυτικά της Ανάφης.

Ο έκτος μεγέθους 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:46 με εστιακό βάθος τα 53,4 χλμ και επίκεντρο βορειοανατολικά του Ποταμού Αμοργού.

Ο έβδομος 4,2 Ρίχτερ καταγραφηκε 04:52 με εστιακό βάθος 2 χλμ και επίκεντρο 20 χλμ βόρεια της Ανάφης.

Ο όγδοος 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε 05:23 με εστιακό βάθος 121 χλμ και επίκεντρο 28 χλμ βορειοανατολικά της Ανάφης.

Ο ένατος 4,1 Ρίχτερ έλαβε χώρα στις 05:28 με επίκεντρο 17 χλμ βορειοανατολικά του Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης και εστιακό βάθος 5 χλμ.

Ο δέκατος σεισμός μεγέθους 4,3 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 05:36 13 χλμ βορειοδυτικά της Αστυπάλαιας με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Τρεις ακόμη σεισμικές δονήσεις, δύο με μέγεθος 4,1 και μία με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκαν μέσα σε περίπου είκοσι λεπτά τις πρώτες πρωινές ώρες, με αντίστροφη χρονολογική σειρά: στη 01:16, στις 00:59 και στις 00:57, στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Αμοργό και τη Σαντορίνη. Οι δονήσεις σημειώθηκαν σε απόσταση 18, 22 και 16 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Και οι τρεις σεισμοί θεωρήθηκαν «ασθενείς» από το Ινστιτούτο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σεισμοί στη Σαντορίνη: «Δεν βλέπουμε κάποιο στοιχείο ότι ολοκληρώνεται η ακολουθία»
6 Φεβρουαρίου, 2025
Νέοι πυροβολισμοί τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες
6 Φεβρουαρίου, 2025
Αλιβέρι: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση της 12χρονης από τους γονείς της
6 Φεβρουαρίου, 2025
Μακελειό στη Σουηδία: Πολλά όπλα βρέθηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων
6 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στην Καισαριανή – Σοκάρει το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης
6 Φεβρουαρίου, 2025
ΗΠΑ: Προσπάθεια εξομάλυνσης των δηλώσεων Τραμπ για τη Γάζα
6 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
6 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Πέταξαν καρέκλα από ταράτσα οικοδομής σε περιπολικό
6 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή δύο οδηγών στη μέση του δρόμου
6 Φεβρουαρίου, 2025
Μπακογιάννη: Ένα πράγμα δεν υπήρξε για τα Τέμπη, συγκάλυψη, γιατί η συγκάλυψη είναι ύβρις
6 Φεβρουαρίου, 2025