AP PHOTO

Ο Μακρόν επαναβεβαίωσε στον Μητσοτάκη τη δέσμευση της Γαλλίας στη γαλλοελληνική στρατηγική συνεργασία

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες στο Παρίσι με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τα αμυντικά ζητήματα, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Γαλλίας τόσο στη γαλλοελληνική στρατηγική συνεργασία, όσο και υπέρ της ασφάλειας της Ελλάδας, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Ελιζέ.

Αναφέρεται, επίσης, ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας και για την υποστήριξη της βιομηχανικής της βάσης, ενόψει της σχετικής με το θέμα Λευκής Βίβλου που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προσεχή άνοιξη.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στα διεθνή ζητήματα, αρχής γενομένης από την άνευ όρων υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της ρωσικής επιθετικότητας, καθώς επίσης και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ως προς τα ζητήματα της σημερινής διεθνούς συνάντησης κορυφής στο Παρίσι, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνει ένας προνομιακός χώρος για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος ανταγωνιστικής, ελκυστικής και ανεξάρτητης τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρεται στο ανακοινωθέν των Ηλυσίων Πεδίων.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν περπατά με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων, μετά τη συνάντηση στο περιθώριο Συνόδου Κορυφής Δράσης Τεχνητής Νοημοσύνης στο Παρίσι

Εκ παραλλήλου επισημαίνεται ότι προς τον σκοπό αυτό υποστηρίζουν την ταχεία εφαρμογή ενός φιλόδοξου ευρωπαϊκού φύλλου πορείας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, που θα βασίζεται στις επενδύσεις, στην καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.

Προς τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ελιζέ, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συζήτησαν για την ανάγκη επιτάχυνσης της εφαρμογής του ευρωπαϊκού σχεδίου για την ανταγωνιστικότητα, σε συνέχεια της έκθεσης Ντράγκι, κυρίως, δε, σε σχέση με την απλοποίηση των κανόνων της Ε.Ε., την απεξάρτηση από τον άνθρακα της βιομηχανικής παραγωγής, τη μείωση των στρατηγικών εξαρτήσεων και τον νόμιμο ανταγωνισμό.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το θέμα της ανάπτυξης των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων στους τομείς της κλιματικής και της ψηφιακής μετάβασης.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Την Πέμπτη (13/2) το τελευταίο «αντίο» στον Τάκη Οικονομόπουλο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στη ρωσική ομάδα χάκερς Zservers
11 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Μονομαχία των δύο αντιπάλων Σολτς – Μερτς στην τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής Βουλής πριν από τις εκλογές
11 Φεβρουαρίου, 2025
Αυξημένη κίνηση στη λεωφόρο Κηφισού εξαιτίας ανατροπής μοτοσικλέτας
11 Φεβρουαρίου, 2025
Γνωστός επιχειρηματίας παρέσυρε την Αλεξάνδρα Νίκα και το μωρό της – Δεν καταθέτει μήνυση η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αργυρού
11 Φεβρουαρίου, 2025
NATO: Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη και ο Καναδάς έδωσαν το 2024 πάνω από 50 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία
11 Φεβρουαρίου, 2025
Αγαπηδάκη: Μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνάντηση Σ. Φάμελλου με Ιερώνυμο: Τα θέματα που συζήτησαν για την Κοινωνία και την Εκκλησία
11 Φεβρουαρίου, 2025
«Το ρήγμα της Ανύδρου μπορεί να δώσει 6 Ρίχτερ» – Ανησυχούν οι ειδικοί για τους σεισμούς στην Σαντορίνη
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Για πρωτοφανές φαινόμενο μιλούν οι επιστήμονες
11 Φεβρουαρίου, 2025