Τέμπη: «Ποτάμια» κόσμου πλημμύρισαν κάθε γωνιά της Ελλάδας απαιτώντας δικαιοσύνη

Όλη η Ελλάδα στους δρόμους. Ένα ανθρώπινο ποτάμι ζητά Δικαιοσύνη.

Δύο χρόνια μετα από την τραγωδία των Τεμπών. Ο πόνος έχει γίνει κραυγή για τη δικαίωση των 57 ψυχών που χάθηκαν. Κι αυτή η κραυγή ήχησε σε όλη τη χώρα. Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Ιωάννινα, τη Μυτιλήνη, τη Λάμια, την Τρίπολη. Όλες οι πλατείες ήταν γεμάτες.

Στο κέντρο της Αθήνας, μία λαοθάλασσα κόσμου, σε ένα μεγαλειώδες, ανεπανάληπτο συλλαλητήριο.

Το Σύνταγμα έγινε το κέντρο του κόσμου, εκείνου που απαιτεί δικαιοσύνη για τις ψυχές που τόσο άδικα χάθηκαν.

Οι εικόνες από το drone του MEGA αποτυπώνουν το μέγεθος της διαδήλωσης. Πυκνό πλήθος έχει εξαφανίσει τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.

Στο Σύνταγμα. τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το Χίλτον. Την Πανεπιστημίου και την Σταδίου έως την Ομόνοια και την Πατησίων. Την Ερμού μέχρι το Μοναστηράκι. Τη Λεωφόρο Αμαλίας μέχρι τη Συγγρού.

Όλα τα στενά πέριξ της πλατείας Συντάγματος είναι γεμάτα κόσμο, άνθρωποι όλων των ηλικιών ζητούν οξυγόνο και δικαίωση.

Κόσμος από όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου. Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, που έγιναν ένα και κατέφτασαν από πολύ νωρίς στο σημείο του συλλαλητηρίου, με όποιον τρόπο μπορούσαν.

«Δεν έχω οξυγόνο», «ήταν τα παιδιά μας», «όχι στη συγκάλυψη». Βροντοφώναξαν με μια φωνή για όσους δεν έχουν πια φωνή.

Οικογένειες, μικρά παιδιά, παππούδες με τα εγγόνια τους, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές βγήκαν στους δρόμους.

Εκκωφαντική η ενός λεπτού σιγή

Η σιγή ενός λεπτού, πιο εκκωφαντική από ποτέ.

Στο Σύνταγμα, μα και σε όλη τη χώρα, όλοι κρατούν την ανάσα τους.

Συμφοιτητές των αδικοχαμένων παιδιών διάβασαν ένα-ένα τα ονόματα των 57 νεκρών του τραγικού δυστυχήματος.

Ράγισαν καρδιές οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού χειροκροτείται πριν ανέβει στην εξέδρα. Κρατάει ένα πλακάτ με τη φράση δεν έχω οξυγόνο και απευθύνεται στην 20χρονη κόρη της και σε όσους δεν έφτασαν πότε στον προορισμό τους εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Κάθε ομιλία γονιού που έχασε το παιδί του και μία γροθιά στο στομάχι. Τα λόγια της μητέρας του Ντένις Ρούτσι, προκαλούν ανατριχίλα. Ο γιος της ήταν μόλις 22 ετών.

Εκεί και ο Παύλος Ασλανίδης. Ο γιος του Δημήτρης έκανε τη μοιραία διαδρομή. Ήταν μόλις 26 ετών.

Στο Σύνταγμα η Μάγδα Φύσσα αλλά και η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Ανάργυρων.

Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο διήρκεσε μέχρι τη μια. Ο κόσμος ωστόσο παρέμεινε στο Σύνταγμα μέχρι αργά το απόγευμα. Εκεί στο σημείο, όπου γράφτηκαν τα ονόματα των 57 ψυχών που χάθηκαν.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ζαχάροβα για Ζελένσκι: «Τραμπ και Τζει Ντι Βανς έδειξαν αυτοσυγκράτηση και δεν χαστούκισαν το σκουπίδι»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 70-92: Πέρασαν και από την Ιταλία και δεν χάνουν την πρώτη θέση της Euroleague οι Πειραιώτες
28 Φεβρουαρίου, 2025
Χρήστος Κούγιας: «Ο πατέρας μου ήταν πάντα μόνος του κόντρα σε όλα»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Στάθης Καλύβας μετά τις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Αν η χώρα μπει σε περίοδο χάους, το κόστος θα είναι τεράστιο
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ντμίτρι Μεντβέντεφ για Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Το γουρούνι δέχθηκε ένα σωστό χαστούκι στο Οβάλ Γραφείο»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 45 προσαγωγές μετά το τέλος της πορείας για τα Τέμπη
28 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Επιδείνωση της υγείας του με αναπνευστική κρίση – Βρογχόσπασμος και εμετός του προκάλεσε αναρρόφηση
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ερντογάν: Ιστορικό βήμα και ευκαιρία η έκκληση Οτσαλάν για διάλυση του ΡΚΚ
28 Φεβρουαρίου, 2025
Πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του πατέρα του 17χρονου που άνοιξε πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο στην Κρήτη
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ έδιωξε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για ειρήνη»
28 Φεβρουαρίου, 2025