Η Ρωσία συμφώνησε να διαμεσολαβήσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στην κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Ιράν δέχθηκε να αναλάβει η Ρωσία για πληθώρα θεμάτων. Μεταξύ των οποίων το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και τη στήριξή της προς τους αντιαμερικανούς τοπικούς της συμμάχους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.

Το δημοσίευμα, που αναπαράχθηκε από ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως «η Ρωσία πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν θα πρέπει να επιλύσουν όλα τα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων» και ότι η Μόσχα «είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει αυτό».

Ο Τραμπ αποκατέστησε τον περασμένο μήνα την εκστρατεία του για «μέγιστη πίεση» κατά του Ιράν, που περιλαμβάνει τις προσπάθειες για μείωση των πετρελαϊκών του εξαγωγών σε μηδενικά επίπεδα, προκειμένου να αποτρέψει την Τεχεράνη από την απόκτηση πυρηνικών όπλων. Το Ιράν αρνείται ότι έχει τέτοια πρόθεση.

Η Ρωσία έχει εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ισλαμική Δημοκρατία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το Ιράν τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
O Όρμπαν θα συναντηθεί με τον Μακρόν την Τετάρτη
4 Μαρτίου, 2025
Πέρασε με 277 ψήφους η πρόταση για προανακριτική για τον Χρήστο Τριαντόπουλο
4 Μαρτίου, 2025
100 χρόνια Ολυμπιακός: «Κάτι καλό έρχεται»
4 Μαρτίου, 2025
Βάσω Λασκαράκη για τα οικονομικά των ηθοποιών: «Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη μέση»
4 Μαρτίου, 2025
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο
4 Μαρτίου, 2025
Κωνσταντοπούλου: Η συγκάλυψη στα Τέμπη ξεκίνησε από τον Μητσοτάκη
4 Μαρτίου, 2025
Εξώδικο κατά του προέδρου της Βουλής από την Μαρία Καρυστιανού
4 Μαρτίου, 2025
Εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ ο Πέτρος Παππάς
4 Μαρτίου, 2025
Γεραπετρίτης: Επιδοκιμάζουμε τη σαφή στάση των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας
4 Μαρτίου, 2025
Ο Στάρμερ χαιρετίζει τη δέσμευση του Ζελένσκι για την επίτευξη ειρήνης
4 Μαρτίου, 2025