Δημοσίευμα- βόμβα του Politico: Συνεργάτες του Τραμπ είχαν συνομιλίες με πολιτικούς αντιπάλους του Ζελένσκι

Τέσσερις άνθρωποι του περιβάλλοντος του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διεξήγαγαν συνομιλίες με ορισμένους από τους κυριότερους αντιπάλους του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες Τετάρτη το Politico.

Έγιναν συζητήσεις με την Γιούλια Τιμοσένκο, επικεφαλής της ουκρανικής αντιπολίτευσης, και μέλη του κόμματος του πρώην προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ανέφερε το Μέσο Ενημέρωσης, επικαλούμενο τρεις πηγές του στο ουκρανικό κοινοβούλιο και Ρεπουμπλικάνο ειδικευμένο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο εάν και κατά πόσον θα μπορούσαν να οργανωθούν γρήγορα προεδρικές εκλογές στην εμπόλεμη χώρα, πάντα κατά το δημοσίευμα.

«Οι βοηθοί του Τραμπ είναι βέβαιοι ότι ο Ζελένσκι θα χάσει κάθε ψήφο λόγω της πολεμικής κόπωσης και της απογοήτευσης του κοινού για την ανεξέλεγκτη διαφθορά», σημειώνει το Politico.

«Πράγματι, τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται σε πτώση εδώ και χρόνια, αν και ανέβηκαν μετά τον καβγά στο Οβάλ Γραφείο την περασμένη εβδομάδα», αναφέρει και προσθέτει: «Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ζελένσκι εξακολουθεί να προηγείται άνετα στην κούρσα για την Προεδρία».

Η απόφαση του Τραμπ αυτή την εβδομάδα να διακόψει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία έχει σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη και έχει ενισχύσει τις παρασκηνιακές επαφές των πολιτικών της Ουκρανίας με συνεργάτες του Τραμπ, προσθέτει το Politico.

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ δήλωσε ότι ο Ζελένσκι «δεν θα είναι εδώ για πολύ καιρό» αν δεν σημειωθεί πρόοδος σε μια ειρηνευτική συμφωνία που να ικανοποιεί τον Αμερικανό Πρόεδρος.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικ Γουόλτς, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον χρειάζεται «έναν ηγέτη που μπορεί να διαπραγματευτεί μαζί μας, τελικά να διαπραγματευτεί με τους Ρώσους και να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο».

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ψευδώς τον περασμένο μήνα ότι το ποσοστό αποδοχής του Ζελένσκι έπεσε στο 4%. Ενώ η δημοτικότητα του Ζελένσκι μειωνόταν σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, η αυξανόμενη στρατηγική πίεση από την Ουάσινγκτον φαίνεται να έχει ενισχύσει την υποστήριξή του.

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Survation, που διεξήχθη μεταξύ 25 και 27 Φεβρουαρίου, ο Ζελένσκι προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 44%.

Ακολουθεί ο πρώην αρχιστράτηγος και πρέσβης στη Βρετανία, Βαλέρι Ζαλούζνι, με 21%. Στην ίδια δημοσκόπηση, το 10% υποστηρίζει τον Ποροσένκο, ενώ η Τιμοσένκο συγκέντρωσε μόλις 5,7%.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Politico, Kyiv Indepedent

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σταϊκούρας: Η οδηγία για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων υπάρχει από το 2016
6 Μαρτίου, 2025
Βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση οργάνωσης λαθρεμπορίου τσιγάρων
6 Μαρτίου, 2025
ΚΚΕ κατά υπουργείου Παιδείας: «Απαράδεκτη και επικίνδυνη η απόφαση να βγάλει σε δυνητική αργία εκπαιδευτικό»
6 Μαρτίου, 2025
Στο αυτόφωρο 11 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια
6 Μαρτίου, 2025
Μπακογιάννη προς αντιπολίτευση: Το επίπεδο σας αυτές τις μέρες αδικεί τα 57 θύματα των Τεμπών
6 Μαρτίου, 2025
«Όχι» σε εκλογές εν μέσω πολέμου λέει η ουκρανική αντιπολίτευση
6 Μαρτίου, 2025
Τις υπουργικές αποφάσεις για τις προκηρύξεις πρόσληψης 2.000 επαγγελματιών οπλιτών υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας
6 Μαρτίου, 2025
Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση ενέκρινε τα χρήματα για την πληρωμή της αλλοίωσης του χώρου του εγκλήματος»
6 Μαρτίου, 2025
Ζελένσκι: O ουκρανικός λαός δεν είναι μόνος
6 Μαρτίου, 2025
Φενέρμπαχτσε – Ρέιντζερς: Σκωτσέζος οπαδός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και πέθανε
6 Μαρτίου, 2025