Ανοικτές οι πλατφόρμες για εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, με τις σχετικές πλατφόρμες να είναι ήδη ανοικτές.

Αναλυτικότερα, οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για εγγραφή των παιδιών τους, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται:

  • για τα μεν νηπιαγωγεία, στην πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr μέχρι και την 24η Μαρτίου 2025
  • για τη δε Α΄ Δημοτικού στην πλατφόρμα eservices.minedu.gov.gr μέχρι και την 26 Μαρτίου 2025.

Σε αμφότερες τις πλατφόρμες, η αυθεντικοποίηση των χρηστών γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Οι αιτούντες θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε ενέργεια που ενδεχομένως χρειαστεί.

Η σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών/τριών προσδιορίζεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή, βάσει της μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας των γονέων/κηδεμόνων.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Υπουργείο Παιδείας, η πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από τον/τη διευθυντή/ντρια του Νηπιαγωγείου ή του Δημοτικού Σχολείου και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των μαθητών/τριών σε σχολικές μονάδες.

Οι εν λόγω πλατφόρμες αξιοποιούν τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του Δημοσίου και αξιοποιεί τις υποδομές του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας, του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών. Από το Υπουργείο Παιδείας έγινε γνωστό, επίσης, ότι το σύστημα «Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού» αποτελεί νέα υπηρεσία, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Το σύστημα «Πρώτη Εγγραφή» για τα νηπιαγωγεία, τέθηκε σε λειτουργία το 2020, από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναλυτικά οι οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας:

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μπόντο Γκλιμτ – Ολυμπιακός 3-0: Βαριά ήττα για τους Ερυθρόλευκους
7 Μαρτίου, 2025
Φιντάν: «Οι ενέργειες του Αμερικανού προέδρου είναι μια κλήση αφύπνισης για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ»
6 Μαρτίου, 2025
«Τέλος» το TikTok στην Αλβανία
6 Μαρτίου, 2025
Προκηρύξεις για την πρόσληψη 2.000 ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις
6 Μαρτίου, 2025
Ολυμπιακός: Φωταγωγήθηκε το ΣΕΦ για τα 100 χρόνια του συλλόγου
6 Μαρτίου, 2025
Παναθηναϊκός – Φιορεντίνα 3-2: Μεγάλη νίκη για τους Πράσινους
6 Μαρτίου, 2025
Τουσκ: Πολλά υποσχόμενη η πρόταση Μακρόν για την προστασία της Ευρώπης
6 Μαρτίου, 2025
Πούτιν: Ορισμένοι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τι έπαθε ο Ναπολέοντας
6 Μαρτίου, 2025
Ομολόγησε ότι δολοφόνησε το νεογέννητο μωρό της 27 χρόνια αργότερα
6 Μαρτίου, 2025
Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία για αμυντικές δαπάνες και δήλωση στήριξης της Ουκρανίας – Το «Όχι» της Ουγγαρίας
6 Μαρτίου, 2025