Ιταλός κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία επειδή ο γιος του έπεσε με ποδήλατο πάνω σε ηλικιωμένη

Ένας Ιταλός άνδρας χρειάστηκε πρόσφατα να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αφού ο πεντάχρονος γιος του χτύπησε μια 87χρονη συνταξιούχο, ενώ μάθαινε να οδηγεί ποδήλατο σε πάρκο του Μιλάνου.

Η άτυχη γυναίκα έκανε βόλτα σε ένα πάρκο του Μιλάνου με έναν 74χρονο φίλο της, όταν ένα αγόρι έπεσε πάνω της με το ποδήλατό του με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο. Αν και η συνταξιούχος ισχυρίστηκε ότι ήταν καλά, ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος του μάθαινε ποδήλατο και είχε δει τη σύγκρουση, επέμενε να καλέσει ασθενοφόρο. Δυστυχώς, η κατάσταση της γυναίκας άλλαξε απότομα προς το χειρότερο και, παρά τις προσπάθειες των τραυματιοφορέων, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το νεαρό αγόρι «έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου» και χτύπησε την ηλικιωμένη γυναίκα «με μέτρια ταχύτητα». Το ποδήλατο δεν διέθετε σταθεροποιητές, γεγονός που οι εισαγγελείς χρησιμοποίησαν αργότερα ως κίνητρο για να κατηγορήσουν τον πατέρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ισχυρίστηκαν ότι «η μη πρόληψη ενός γεγονότος», το οποίο «κάποιος έχει τη νομική υποχρέωση να αποτρέψει», «ισοδυναμεί με την πρόκλησή του».

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο πατέρας ήταν ένοχος επειδή δεν είχε «εποπτεύσει επαρκώς τη δραστηριότητα του παιδιού», δημιουργώντας έτσι μια επικίνδυνη κατάσταση, καθώς έθεσε ένα επικίνδυνο όχημα «στα χέρια ενός ατόμου ανίκανου να προσαρμόσει τη χρήση του στις συνθήκες του περιβάλλοντός του.»

Εάν κρινόταν ένοχος, ο πατέρας του 5χρονου παιδιού θα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης, καθώς και αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένεια του θύματος, εκτός εάν μπορούσε να αποδείξει ότι «δεν ήταν σε θέση να αποτρέψει το περιστατικό».

Ευτυχώς για τον γονέα, ο δικαστής Luigi Iannelli στο Μιλάνο τον απάλλαξε από κάθε ποινική ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι η μικρή σύγκρουση και οι επιπτώσεις της δεν μπορούσαν να προβλεφθούν και ότι ο άνδρας δεν μπορούσε να αντιδράσει αρκετά γρήγορα για να το αποτρέψει.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μαρίνα Σταυράκη για Γιώργο Πατούλη: «Δεν θυμάμαι αν του ευχήθηκα για το μωρό του»
26 Μαρτίου, 2025
Φωτιά σε βιοτεχνία ξυλείας στο Ωραιόκαστρο
26 Μαρτίου, 2025
ΠΑΣΟΚ: «Μισθός κατώτερος των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων»
26 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε ατύχημα και μαχαίρωσε επιβάτη του αυτοκινήτου που τράκαρε
26 Μαρτίου, 2025
Φωτιά σε κλαμπ στη Βόρεια Μακεδονία: Επέστρεψε απόψε στα Σκόπια τραυματίας που νοσηλευόταν στο 401 ΓΣΝΑ
26 Μαρτίου, 2025
Συνάντηση Μακρόν – Ζελένσκι: Ανακοινώθηκε στρατιωτική βοήθεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ
26 Μαρτίου, 2025
Εγκρίθηκαν νομοσχέδια των υπουργείων Οκικονομίας, Εργασίας, Εσωτερικών και Εξωτερικών
26 Μαρτίου, 2025
Αθωώθηκε ο YouTuber Hayate που χτυπούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση
26 Μαρτίου, 2025
Μαρινάκης: Έχουμε κάνει πράγματα, αλλά έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα
26 Μαρτίου, 2025
Πάτρα: Αθώοι οι οπαδοί που έπαιξαν ξύλο μετά από αγώνα μπάσκετ
26 Μαρτίου, 2025