Προσεγγίζοντας τη METLEN: Οι δρόμοι ενός νέου Βιομηχανικού Κοσμοπολιτισμού

Η METLEN ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό και μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό φωτογραφικό ταξίδι μέσα από την έκθεση “Προσεγγίζοντας τη METLEN: Οι δρόμοι ενός νέου Βιομηχανικού Κοσμοπολιτισμού” μια ξεχωριστή εικαστική αφήγηση που ζωντανεύει την πλούσια κληρονομιά και το μέλλον της ελληνικής μεταλλουργίας.

Από τις 24 Μαρτίου έως τις 23 Απριλίου στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της METLEN, να ανακαλύψουν τη δυναμική πορεία της και να συνδεθούν με την παράδοση και τις καινοτομίες της.

Την έκθεση υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος Τάσος Βρεττός, ο οποίος μέσα από τον φακό του αποτυπώνει τη σύνδεση της βιομηχανίας με την τέχνη, αναδεικνύοντας τις αθέατες διαδρομές της ελληνικής μεταλλουργίας.

Σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου, η έκθεση φέρνει στο προσκήνιο την αδιάκοπη εξέλιξη της METLEN, από τις ρίζες της ως μεταλλουργική επιχείρηση, μέχρι τη σημερινή παγκόσμια αναφορά της στον χώρο της ενέργειας και των Κρίσιμων Πρώτων Υλών.

Η διεισδυτική ματιά του Τάσου Βρεττού, αποτυπωμένη σε ένα ειδικά μελετημένο περιβάλλον που συνδυάζει ηχητικές μαρτυρίες και κινούμενη εικόνα, δεν καταγράφει απλώς την αισθητική της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και τον ρυθμό, την ατμόσφαιρα και την ανθρωπογεωγραφία της νέας ελληνικής βιομηχανίας.

Τα έργα του Τάσου Βρεττού λειτουργούν αφηγηματικά και παρουσιάζουν την κοσμοπολιτική προοπτική μιας ελληνικής εταιρείας που ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα και διασχίζει τον 21ο με αίσθηση εντοπιότητας, αλλά και παγκόσμια αναφορά.

Μετά από μια ενδελεχή φωτογραφική έρευνα στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της METLEN στη Βοιωτία – από τον Κόλπο Αντίκυρας και το Δίστομο έως το λιμάνι του Αγίου Νικολάου – ο Τάσος Βρεττός καταγράφει το σύγχρονο βιομηχανικό τοπίο, τις υποδομές και τις μεταμορφώσεις της ύλης. Οι εικόνες του αποκαλύπτουν τη δύναμη των μετάλλων, την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τις πρώτες ύλες και τον διαρκή μετασχηματισμό ενός τομέα που διαμορφώνει το ενεργειακό και οικονομικό μέλλον της χώρας.

Από τις 24 Μαρτίου έως τις 23 Απριλίου στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Ιμάμογλου «καρφώνει» τον Ερντογάν μέσα από τη φυλακή: «Μεταμόρφωσε την τουρκική δημοκρατία σε καθεστώς φόβου»
29 Μαρτίου, 2025
Παραπέμπεται η Κατερίνα Μπατζελή στην επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ
29 Μαρτίου, 2025
Χαρδαλιάς από το Πέραμα: Αυτό που έχει σημασία είναι να βρισκόμαστε στις γειτονιές και όχι στα γραφεία μας
29 Μαρτίου, 2025
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Ξεκίνησε η υποβολή τους – Οι κρίσιμες ημερομηνίες και οι εκπτώσεις
29 Μαρτίου, 2025
Live η ομιλία του Σ. Φάμελλου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
29 Μαρτίου, 2025
Χανιά: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι δύο υπάλληλοι της διεύθυνσης υγείας
29 Μαρτίου, 2025
Επίδομα Παιδιού: Ανοίγει στις 31 Μαρτίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
29 Μαρτίου, 2025
Αττική: Τραγικός επίλογος για τον 51χρονο που είχε εξαφανιστεί από την Ομόνοια – Εντοπίστηκε νεκρός
29 Μαρτίου, 2025
Σεισμός Μιανμάρ: Καταφθάνει διεθνής βοήθεια – Στους 1.002 οι νεκροί, φόβοι πως θα ξεπεράσουν τις 10.000
29 Μαρτίου, 2025
Υπόθεση Πολεοδομίας: Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των δικαστών στη Ρόδο – Συνάντηση Δήμου με ΤΕΕ
29 Μαρτίου, 2025