Σοκ στον Άγιο Παντελεήμονα: «Στην πλατεία κάνω εγώ κουμάντο, θα σας σφάξω όλους»

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, με «πρωταγωνιστές» έναν 37χρονο Αιγύπτιο και δύο Παλαιστίνιους, ηλικίας 23 και 31 ετών αντίστοιχα, με το σύνολο των εμπλεκομένων να καταλήγει με χειροπέδες.

Όλα συνέβησαν ανήμερα της 25ης Μαρτίου, αρχικά σε κατάστημα εστίασης πέριξ της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα, όπου ένας 17χρονος με καταγωγή από την Παλαιστίνη έπεσε θύμα ληστείας την ώρα που έτρωγε. Ένα άγνωστο άτομο τον προσέγγισε, τον γρονθοκόπησε, του άρπαξε τα χρήματα που είχε πάνω του και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στο τέλος τον απείλησε να μην μιλήσει στους αστυνομικούς.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης έφτασαν στην πλατεία μετά από τηλεφωνήματα στο κέντρο του «100» για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών.

Εκεί εντόπισαν τους τρεις μετέπειτα συλληφθέντες να συμπλέκονται, έχοντας στην κατοχή τους ένα χατζάρι με μήκος λάμας 32 εκατοστών ο Αιγύπτιος, ενώ οι δύο Παλαιστίνιοι είχαν καδρόνι, τσεκούρι κι ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα.

Μάλιστα, ο 37χρονος Αιγύπτιος απείλησε και τους αστυνομικούς, λέγοντας ότι «στην πλατεία κάνω εγώ κουμάντο, θα σας σφάξω όλους».

Την προανάκριση ανέλαβε το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, σχηματίζοντας δικογραφία για πληθώρα αδικημάτων σε βάρος των συλληφθέντων.

Σημειώνεται πως ο 37χρονος Αιγύπτιος κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι στις διωκτικές αρχές, καθώς ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2022 είχε συλληφθεί μετά από έφοδο της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο Αιγύπτιος επί ώρες κρατούσε σε ομηρεία τη βουλγάρα πρώην σύντροφό του και απειλούσε ότι θα ανατιναχτούν με φιάλη υγραερίου, μεταδίδοντας τις στιγμές αυτές live σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κορωπί: Ο 51χρονος με το κατσαβίδι είχε καταδικαστεί για τον βιασμό συντρόφου του – Η εμμονή με δικηγόρο και τα βασανιστήρια σε παιδική ηλικία
1 Απριλίου, 2025
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια
1 Απριλίου, 2025
Τέμπη: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι σταθμαρχών που «εκπαιδεύονται» με γελάκια στις κονσόλες μετά την τραγωδία – «Μην τραβήξει κανείς καμιά φωτογραφία»
1 Απριλίου, 2025
Κακοκαιρία: Η πλημμυρισμένη Πάρος από το διάστημα – Δορυφορική εικόνα
1 Απριλίου, 2025
Γαλλία: Βγαίνει στην αντεπίθεση η Λεπέν – Το καλοκαίρι του 2026 η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της
1 Απριλίου, 2025
FIRS: Το Νέο Όπλο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της ρωσικής διείσδυσης
1 Απριλίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάρος και Μύκονος μετά τη σφοδρή κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής
1 Απριλίου, 2025
Η Μόσχα εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις των ΗΠΑ για την Ουκρανία, αλλά έχει τις δικές της προτεραιότητες, λέει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών
1 Απριλίου, 2025
Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα «κίτρινης» ή «κόκκινης» κάρτας σε υπουργούς
1 Απριλίου, 2025
Η Κίνα είναι έτοιμη να διαδραματίσει «εποικοδομητικό ρόλο» για το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία
1 Απριλίου, 2025