Σταματούν οι εργασίες για τη μεταλλική κατασκευή μπροστά στο Καλλιμάρμαρο

Αυτοψία στο Καλλιμάρμαρο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», το οποίο αναφέρεται σε «κατασκευή-έκτρωμα» στον έμπροσθεν χώρου του Παναθηναϊκού Σταδίου. Κατά την αυτοψία διαπίστωσε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ήτοι του Ν. 4858/2021 «Περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»,.

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη εφήμερη κατασκευή έχει τύχει της έγκρισης της Ελληνική Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά το μέρος της αρμοδιότητας της (επισυνάπτεται), και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (επισυνάπτεται).

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για άμεση διακοπή των εργασιών και έλεγχο της τήρησης των όποιων όρων έχουν τεθεί από την απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων. Συγχρόνως ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού και Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων Γιώργο Διδασκάλου τη σύγκληση εκτάκτως του Συμβουλίου για την άμεση επανεξέταση του θέματος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τουρκία: Μποϊκοτάζ στην αγορά κατά της σύλληψης Ιμάμογλου – Διετάχθη εισαγγελική έρευνα
1 Απριλίου, 2025
Κορωπί: Ο 51χρονος με το κατσαβίδι είχε καταδικαστεί για τον βιασμό συντρόφου του – Η εμμονή με δικηγόρο και τα βασανιστήρια σε παιδική ηλικία
1 Απριλίου, 2025
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια
1 Απριλίου, 2025
Τέμπη: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι σταθμαρχών που «εκπαιδεύονται» με γελάκια στις κονσόλες μετά την τραγωδία – «Μην τραβήξει κανείς καμιά φωτογραφία»
1 Απριλίου, 2025
Κακοκαιρία: Η πλημμυρισμένη Πάρος από το διάστημα – Δορυφορική εικόνα
1 Απριλίου, 2025
Γαλλία: Βγαίνει στην αντεπίθεση η Λεπέν – Το καλοκαίρι του 2026 η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της
1 Απριλίου, 2025
FIRS: Το Νέο Όπλο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της ρωσικής διείσδυσης
1 Απριλίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάρος και Μύκονος μετά τη σφοδρή κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής
1 Απριλίου, 2025
Η Μόσχα εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις των ΗΠΑ για την Ουκρανία, αλλά έχει τις δικές της προτεραιότητες, λέει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών
1 Απριλίου, 2025
Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα «κίτρινης» ή «κόκκινης» κάρτας σε υπουργούς
1 Απριλίου, 2025