Ζαχαριάδης: «Καλά έκανα που στήριξα Δούκα – Η απώλεια του Δ.Αθηναίων ενόχλησε τη ΝΔ»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αρμοδιότητα στα θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Αυτοδιοίκησης και Νεολαίας, σχολίασε με αιχμές στην εκπομπή “Update” της ERTNEWS, τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα το νέο εκλογικό νόμο που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση.

Όπως υπογράμμισε, η απώλεια του Δήμου της Αθήνας από τη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε έντονη ενόχληση στην κυβερνητική παράταξη. «Τι να κάνουμε, στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες καμιά φορά μπορεί να συμβεί και κάτι τέτοιο. Δεν είναι κακό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε ευθέως τη ΝΔ ότι επιχειρεί να διαμορφώσει ένα νέο εκλογικό σύστημα, το οποίο –όπως είπε– θα ευνοεί τις δικές της δυνάμεις, ειδικά στους μεγάλους δήμους. Ένα σύστημα που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδυναμώνει τις σαφείς πολιτικές διαφορές και δυσκολεύει τις ειλικρινείς συνεργασίες μεταξύ παρατάξεων.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, υπερασπίστηκε την επιλογή του να στηρίξει στον δεύτερο γύρο τον Χάρη Δούκα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες συνεργασίες πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο και για την κεντρική πολιτική σκηνή. «Αλλιώς η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες προς όφελός της ή να επιδιώκει τη διάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων», προειδοποίησε.