Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αχλιά Ιεράπετρας στο Λασίθι.
Τουρίστες και κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει σπίτια και ξενοδοχεία για να μετακινηθούν προς την Ιεράπετρα, καθώς οι φλόγες σχεδόν έφτασαν τις αυλές των σπιτιών, ενώ ο κεντρικός δρόμος της περιοχής έχει κλείσει. Παράλληλα, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 145 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα της 3ης ΕΜΟΔΕ, 25 πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα ελικόπτερα, που σηκώθηκαν από το Ηράκλειο για να συνδράμουν στην κατάσβεση.
Καλύτερη η εικόνα στη Χαλκιδική
Καλύτερη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβάρι, στη Βουρβουρού του Δήμου Σιθωνίας, στη Χαλκιδική, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής προκειμένου να ερευνήσει αν η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό, σύμφωνα με το thestival.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές για την κατάσβεση της φωτιάς. Μάλιστα τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί προκειμένου η φωτιά να σβήσει. Ειδικότερα, επί τόπου επιχειρούν αυτή την ώρα 140 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ και 35 οχήματα ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 14 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στα Κύθηρα
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στο Δρυμώνα Κυθήρων. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και δεν απειλείται άμεσα κάποιος οικισμός. Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 17.15 σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα και εθελοντές.
Επίσης, στην πυρκαγιά μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Νεάπολη Λακωνίας 15 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου, Θ. Βάγια στην πυρκαγιά έχει μεταβεί Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εκδόθηκε μήνυμα του 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στην παραλία Μελιδόνι Κυθήρων να απομακρυνθούν απ’ αυτήν και να κατευθυνθούν προς Δρυμώνα.




















