Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν, ενώ οι κάτοικοι κλήθηκαν να κατευθυνθούν προς Παραμυθιά.
Το μεσημέρι της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων, καλώντας τους να εγκαταλείψουν τις περιοχές Γαρδίκι, Σκάνδαλο και Μανδρότοπος και να κινηθούν προς Παραμυθιά.
«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Γαρδίκι. Σκάνδαλο και Μανδρότοπος απομακρυνθείτε προς Παραμυθιά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το προειδοποιητικό μήνυμα.
Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, οκτώ οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες των τοπικών δήμων. Την ίδια ώρα, άλλη μια φωτιά εκδηλώθηκε στην Πεδινή Ιωαννίνων, κινητοποιώντας 35 πυροσβέστες και εναέρια μέσα.
















