Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε Εύβοια, Μεσσηνία και Κύθηρα δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενισχυμένες από αναζωπυρώσεις και ανέμους.
Αντιμέτωποι με νέα αναζωπύρωση το μεσημέρι της Κυριακής (27 Ιουλίου 2025) βρέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Πισσώνα Ευβοίας, όπου από χθες καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.
Στην περιοχή δρουν 135 πυροσβέστες με 38 οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι φλόγες έχουν πλησιάσει στα 200 μέτρα από τον οικισμό.
Λίγο μετά τις 15:00 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για άμεση απομάκρυνση των κατοίκων προς την Καθενή, λόγω της εγγύτητας της πυρκαγιάς.
Συνεχείς εστίες και δύσκολες συνθήκες σε τρεις περιοχές
Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται σε όλα τα μεγάλα πύρινα μέτωπα της χώρας που εκδηλώθηκαν το Σάββατο, με δυνατούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι πυρκαγιές στην Εύβοια, τη Μεσσηνία και τα Κύθηρα παραμένουν ενεργές.
Στη Μεσσηνία, η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται στην Πολυθέα. Στην περιοχή επιχειρούν 100 πυροσβέστες με πέντε ομάδες ειδικών δασοπυροσβεστών, 30 οχήματα, εθελοντές, επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Στα Κύθηρα, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει καεί σχεδόν το 20% της έκτασης του νησιού, οι φλόγες καίνε ξανά περιοχές που είχαν πληγεί και το 2017. Εκεί συμμετέχουν 67 πυροσβέστες, δύο ομάδες δασοκομάντος, 22 οχήματα, εθελοντές, καθώς και τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.



















