Αποσωληνώθηκε ο 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία και μεταμοσχεύθηκε στο Τορίνο

Ο έφηβος πάσχει από ανιδρωσία και η μεταμόσχευση ήταν μονόδρομος μετά την ηπατική ανεπάρκεια που υπέστη.

Ανακούφιση και αισιοδοξία επικρατούν στην οικογένεια του 15χρονου αγοριού που νοσηλευόταν στο Τορίνο, ύστερα από σοβαρό επεισόδιο θερμοπληξίας που είχε ως συνέπεια την οξεία ηπατική ανεπάρκεια. Ο έφηβος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα από την Ελλάδα στην Ιταλία με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ και υπεβλήθη σε επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος.

Σύμφωνα με τις ιατρικές ανακοινώσεις, η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και ο 15χρονος αποσωληνώθηκε από τη ΜΕΘ, στην οποία βρισκόταν σε καταστολή. Η υγεία του πλέον εξελίσσεται θετικά και η ιατρική ομάδα δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πρόοδο.

Το παιδί πάσχει από ανιδρωσία, μία εξαιρετικά σπάνια διαταραχή που δεν επιτρέπει στον οργανισμό του να ιδρώνει, καθιστώντας το εξαιρετικά ευάλωτο στις υψηλές θερμοκρασίες. Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν έκανε πεζοπορία στην περιοχή του Μετσόβου την περασμένη Πέμπτη.

Αρχικά διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου, έπειτα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στη συνέχεια στο νοσοκομείο του Ρίου και τέλος στο Τορίνο, όπου πραγματοποιήθηκε η μεταμόσχευση.