Σε 270 ανέρχονται οι δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν στη Γάζα, ενώ και πάλι ο ισραηλινός στρατός αναλαμβάνει την ευθύνη για το πλήγμα μπροστά στο νοσοκομείο Σίφα όπου σκοτώθηκαν πέντε δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα. Το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, καταγγέλλει εσκεμμένη δολοφονία, την ώρα που ισραηλινό ανακοινωθέν κατηγορεί τον 28χρονο δημοσιογράφο Ανάς Αλ Σαρίφ ως τρομοκράτη της Χαμάς που «προωθούσε επιθέσεις με ρουκέτες».
Στο τελευταίο μήνυμα, που γράφτηκε στις 6 Απριλίου και επρόκειτο να δημοσιευτεί σε περίπτωση θανάτου του, ο αλ-Σαρίφ αναφέρει ότι «έζησε τον πόνο σε όλες του τις λεπτομέρειες» και «γεύτηκε τη θλίψη και την απώλεια επανειλημμένα». Ο δημοσιογράφος αποχαιρετά παράλληλα την οικογένειά του δηλώνοντας ότι «αναγκάστηκε να αφήσει πίσω τη σύζυγό του, Μπαγιάν, και δεν θα δει τον γιο του, Σαλάχ, και την κόρη του, Σαμ, να μεγαλώνουν».
«Παρά ταύτα, ποτέ δεν δίστασα να μεταφέρω την αλήθεια όπως είναι, χωρίς διαστρέβλωση ή ψευδή παρουσίαση, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα έβλεπε εκείνους που παρέμειναν σιωπηλοί, εκείνους που δέχτηκαν τη δολοφονία μας και εκείνους που μας έπνιξαν την ανάσα», έγραψε.


















