Μηχανική βλάβη στο «Ιονίς»: Ακυβέρνητο ανάμεσα σε Κέα και Μακρόνησο

Ακυβέρνητο για ώρα το πλοίο λόγω γενικού μπλακ άουτ – Πλέει με μία μηχανή προς Λαύριο υπό ισχυρούς ανέμους.

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ιονίς» το μεσημέρι της Τρίτης (12 Αυγούστου 2025), ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Κέα προς Λαύριο. Το περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κέα και τη Μακρόνησο, προκαλώντας προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε γενικό μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα το «Ιονίς» να χάσει σχεδόν τον έλεγχο και να κινείται με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα, περίπου 1,5 κόμβου. Οι άνεμοι 6-7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν περαιτέρω την κατάσταση, ενώ άμεσα ενημερώθηκε ρυμουλκό για να συνδράμει.

Στο πλοίο επέβαιναν 183 επιβάτες και 25 μέλη πληρώματος. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η βλάβη αποκαταστάθηκε μερικώς, επιτρέποντας στο «Ιονίς» να συνεχίσει το ταξίδι του με μία μηχανή και να κατευθύνεται αυτοδύναμα προς το λιμάνι του Λαυρίου.

Για λόγους ασφαλείας, στο σημείο έσπευσαν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό και τρία παραπλέοντα πλοία, ώστε να συνοδεύσουν το «Ιονίς» μέχρι τον προορισμό του και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.