Το σκηνικό του καιρού αλλάζει προσωρινά με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους που θα επηρεάσουν τη χώρα το επόμενο 24ωρο.
Ένα βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίστηκε πάνω από τη Ρουμανία και συνοδεύεται από ψυχρό μέτωπο κατευθύνεται προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας ήδη τμήματα της βόρειας Ελλάδας. Ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος εξήγησε ότι την Τρίτη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, ενώ σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν σύντομες απογευματινές μπόρες λόγω αστάθειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές έως βορειοδυτικές κατευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια πελάγη. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι πιο ήπιος, με τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη ίσως αγγίξουν τα 6 μποφόρ. Αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
Την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με εξαίρεση το Καρπάθιο Πέλαγος όπου οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Από την Παρασκευή και το Σάββατο, οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιστρέψουν, επηρεάζοντας κυρίως ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.


















