Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα της αποκαλούμενης «μαφίας της Κρήτης», με διαλόγους που αποτυπώνουν τη δράση του να έρχονται στη δημοσιότητα. Σε τηλεφωνικές συνομιλίες, μέλη της οργάνωσης μιλούν ανοιχτά για εμπόριο ναρκωτικών, με έναν εκ των εμπλεκομένων να λέει χαρακτηριστικά: «Είμαι ένα πάρκινγκ που πουλάει ναρκωτικά».
Οι διάλογοι καταγράφουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαν τα μέλη, τις «παραδόσεις» που γίνονταν ακόμα και σε σπίτια ηλικιωμένων, αλλά και την προτροπή για χρήση της εφαρμογής Signal αντί άλλων μέσων ανταλλαγής μηνυμάτων, ώστε να δυσκολεύονται οι αρχές να εντοπίσουν τις συνομιλίες τους.
Στη δικογραφία εμφανίζονται και δύο πρόσωπα – έκπληξη, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία των Χανίων. Το πρώτο θεωρείται ότι εμπλέκεται σε εκβιασμούς αλλά και στη γνωστή υπόθεση με τα 175 στρέμματα γης στον Σταυρό Χανίων, για τα οποία έχει προσφύγει η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας. Το δεύτερο πρόσωπο κατέχει υψηλή θέση σε δημόσιο φορέα και φέρεται να είχε στενές επαφές με μέλη της οργάνωσης, παρέχοντας διευκολύνσεις έναντι ανταλλαγμάτων.
Αν και τα δύο άτομα δεν συνελήφθησαν κατά την πρόσφατη επιχείρηση, εντάσσονται στη δικογραφία και αναμένεται, όταν αυτή παραδοθεί στον εισαγγελέα, να τους ασκηθούν διώξεις.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνεχάρη την τοπική αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Κρήτης για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας πως η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.
















