Κουκάκι: Τα αίνιγμα με το μωρό στο καρότσι και οι παραλληλισμοί με τον Άλιμο

Μωρό βρέθηκε σε καρότσι στο Κουκάκι, έρευνες για αρπαγή από άγνωστο, ομοιότητες με υπόθεση Αλίμου, προστατευτική φύλαξη στο Παίδων σήμερα.

Αστυνομικοί ερευνούν μια υπόθεση με πολλά κενά: βρέφος περίπου δύο μηνών εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε καρότσι σούπερ μάρκετ στην οδό Καλλιρόης. Το παιδί βρήκε περαστική γυναίκα, η οποία ειδοποίησε άμεσα τις αρχές. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και τελεί υπό καθεστώς προστατευτικής φύλαξης.

Σύμφωνα με καταγγελία 35χρονης Ρομά, άγνωστος άνδρας την προσέγγισε μέσα σε λεωφορείο στον Πειραιά, προσφέρθηκε να αγοράσει γάλα για το μωρό και στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται, της άρπαξε το βρέφος στην Ακτή Κονδύλη, κοντά σε φαρμακείο. Η ίδια συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Οι αρχές συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας σε Κουκάκι και Πειραιά, επιχειρώντας να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή του καροτσιού και να ταυτοποιήσουν τον άνδρα. Η υπόθεση θυμίζει την τραγική περίπτωση στον Άλιμο τον Μάιο, όταν βρέφος τριών μηνών εντοπίστηκε σε κάδο απορριμμάτων, στοιχείο που πυροδοτεί επιπλέον ανησυχία.