Τρομερό «άδειασμα» γαλάζιας εφημερίδας σε Βρούτση για τις «χρυσές συντάξεις»!

Τα fake news περί «χρυσών συντάξεων» καταρρίπτει εφημερίδα που στηρίζει τη ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, η στήλη «ΒΗΜΑτοδότης» αναφέρεται στο μέγα ψέμα του Υπουργού Βρούτση, ο οποίος για μέρες είχε κάνει σημαία την απόδοση «χρυσών συντάξεων», τονίζοντας:

«Τώρα που έχει καταλαγιάσει η όλη ιστορία με τις υψηλές συντάξεις θέλω να σας αναφέρω και τούτα. Πρόκειται για στοιχεία που αλίευσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, τα οποία για ευνόητους λόγους δεν ανακοινώνονται: Πρώτον, μόνο 12 (ολογράφως δώδεκα) συντάξεις ξεπερνούσαν το όριο που είχε θέσει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης (το 4.600 ευρώ). Δεύτερον, η περιβόητη σύνταξη των 24.000 ευρώ για την οποία μπήκε κόφτης στις υψηλές συντάξεις δεν δόθηκε ποτέ. Αφορούσε μία συμβολαιογράφο που λόγω κακής ερμηνείας του νόμου της βγήκε αυτό το ποσό της σύνταξης, αλλά δεν το εισέπραξε. Οπως σας ανάφερα παραπάνω, τα αναδρομικά που θα αναζητηθούν αφορούν μόνο 12 συντάξεις.

Τρίτον: Υπάρχει θέμα με τις συντάξεις των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας. Η Εθνική αντί να πληρώνει εισφορές υπέρ των υπαλλήλων της στο 20% πλήρωνε 37%, συνεπώς με την ανταποδοτική σύνταξη οι συνταξιούχοι της Εθνικής δικαιούνται περισσότερα. Τέλος, επειδή υπήρξαν διάφορες φήμες (και δημοσιεύματα) ότι παχυλές συντάξεις εισέπρατταν και δημοσιογράφοι (μάλιστα ειπώθηκαν δύο ονόματα δημοσιογράφων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα), πληροφορώ τους ενδιαφερομένους ότι υπήρξε ειδικός έλεγχος για τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους και οι πληροφορίες για παχυλές συντάξεις αποδείχθηκαν… μούσι».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα (video)
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα – «Η ζωή μου έχει σταματήσει στην 1η Απριλίου»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024