Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι με μπλόκα να έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, ενώ οι τοπικές συνελεύσεις θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν στήσει μπλόκα σε πολλά σημεία της χώρας ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Κλειστοί από τρακτέρ είναι απο το βράδυ της Δευτέρας οι δύο οδικοί άξονες Βορρά-Νότου και Ανατολής-Δύσης, η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και η Εγνατία οδός. Μπλόκα έχουν στηθεί και στην Ιονία και την Ολυμπία οδό, αλλά και στα τελωνεία, όπου οι αγρότες ανοιγοκλείνουν τα μεθοριακά περάσματα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά συνολικά 55 είναι τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Δείτε εδώ τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.
Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Κρήτη μετά τα σοβαρά επεισόδια, όταν οι αγρότες εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά.
Δύο άτομα, τα οποία συμμετείχαν στα επεισόδια, συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, με το ένα να έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Πληροφορίες του MEGA, αναφέρουν πως έχει σχηματιστεί δικογραφία σε δέκα σεσημασμένους -κυρίως- κτηνοτρόφους, με βεβαρημένο παρελθόν, όπως ζωοκλοπές, ναρκωτικά και όπλα, ενώ κάποιοι είχαν εκτίσει και ποινές σε σωφρονιστικά καταστήματα.
Στα Χανιά τα επεισόδια πήραν διαστάσεις, όταν ομάδα αγροτών έσπασαν με μαγκούρες και κατσ














