Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του Eurogroup και Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη είχε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον κ. Πιερρακάκη και τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τη δομή και το έργο του Eurogroup.
Το Eurogroup εξέλεξε στις 11 Δεκεμβρίου τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, ως Πρόεδρο του.
Ο νέος Πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 12 Δεκεμβρίου 2025 και θα υπηρετήσει θητεία διάρκειας δυόμισι ετών.
Η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου 2026.


















