Ρούμπιο: Ο Μαδούρο δεν είναι πια πρόεδρος της Βενεζουέλας, θα λογοδοτήσει – Πώς έγινε η επιχείρηση, για νεκρούς μιλά το Καράκας

Σε μία από τις πιο δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στη Λατινική Αμερική, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα, η οποία, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οδήγησε στη σύλληψη του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

«Ήταν μια εξαιρετική επιχείρηση, στην πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σήμερα στους New York Times κάνοντας λόγο για αποτέλεσμα «πολύ καλού σχεδιασμού», ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο σε ανάρτησή του ανέφερε πως η κυβέρνηση του Μαδούρο δεν είναι νόμιμη.

«Ο Μαδούρο ΔΕΝ είναι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και το καθεστώς του ΔΕΝ είναι η νόμιμη κυβέρνηση.
Ο Μαδούρο είναι ο επικεφαλής του Cartel de Los Soles, μιας ναρκο-τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει καταλάβει μια χώρα. Και βρίσκεται υπό κατηγορία για τη διοχέτευση ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

CBS: Αμερικανοί κομάντος της Δύναμης Δέλτα αιχμαλώτισαν τον πρόεδρο Μαδούρο
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τον τόπο και τον τρόπο της σύλληψης, ούτε για το αν συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις ή υπηρεσίες πληροφοριών. Το Πεντάγωνο παρέπεμψε τις ερωτήσεις στον Λευκό Οίκο, ο οποίος αρχικά απέφυγε να δώσει επίσημα σχόλια.

Ωστόσο σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αιχμαλωτίστηκε σήμερα από κομάντος της Δύναμης Δέλτα (Delta Force), μονάδας ειδικών αποστολών του αμερικανικού στρατού. Κομάντος αυτής της επίλεκτης μονάδας είχαν επίσης διεξαγάγει το 2019 την επιχείρηση στη Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκε ο πρώην ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με το δίκτυο Skynews έγιναν διαπραγματεύσεις πριν τη σύλληψή του.