Πάτρα: Ο Κώστας Δημόπουλος ο νεκρός του Νέου Σουλίου – Τι οδήγησε στο φονικό

O Κώστας Δημόπουλος είναι ο 41χρονος νεκρός του φονικού που σημειώθηκε στο Νέο Σούλι της Πάτρας, με ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες να βγαίνουν στο φως από το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου.

Ο δράστης που παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε το θύμα είναι ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων. Από την πρώτη στιγμή τόνισε στην αστυνομία ότι βρισκόταν σε άμυνα. Το περιστατικό έγινε στις 4 τα ξημερώματα. Τότε ήταν που στο συνεργείο – φανοποιό ξεκίνησε να χτυπά ο συναγερμός του. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος άκουσε τον ήχο. Κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί.

Με τον 41χρονο που διέμενε σε κοντινή απόσταση από το συνεργείο του, είχαν διαφορές. Το θύμα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του ιδιοκτήτη, είχε κόψει το συρματόπλεγμα και είχε μπει μέσα στο κατάστημα. Ο 41χρονος άρχισε να πυροβολεί και σύμφωνα με τον δικηγόρο του ιδιοκτήτη, ο τελευταίος δέχτηκε και πυροβολισμό, σύμφωνα με το patrasevents.gr.

Ωστόσο, ακολούθησε διαπληκτισμός και ύστερα κάτω από συνθήκες που διερευνούνται ο 41χρονος έπεσε νεκρός σε απόσταση 20 μέτρων από το φανοποιείο. Το θύμα διέμενε σε έναν εγκαταλελειμμένο σπίτι που θύμιζε παράγκα. Σύμφωνα με όσους γνώριζαν τον 41χρονο αντιμετώπισε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Πριν από μερικούς μήνες είχε εκδηλωθεί φωτιά στο μαγαζί του δράστη. Ο ιδιοκτήτης είχε υποδείξει στις αρχές ως ύποπτο το θύμα. Από τη φωτιά τότε είχαν γίνε καταγγελία για εμπρησμό και είχαν καεί τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης που κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία είχε κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα, έτσι ώστε ο Δημόπουλος να μην πλησιάζει την οικογένειά του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 40χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, ο 40χρονος πυροβόλησε με πιστόλι έναν 41χρονο ημεδαπό με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Προηγουμένως, ο 41χρονος είχε διαρρήξει επιχείρηση του 40χρονου και είχε προκαλέσει φθορές σε κάμερα ασφαλείας, ενώ όταν μετέβη ο τελευταίος στην επιχείρησή του, ο 41χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον του και τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο.

Κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πιστόλι οπλισμένο με ένα φυσίγγιο, δύο κάλυκες και μια βολίδα πυροβόλου όπλου, ενώ βρήκαν δίπλα από τον νεκρό ένα κυνηγετικό όπλο και ένα γεωργικό εργαλείο (κλαδευτήρα).

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 40χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

(67) φυσίγγια πιστολιού,
(2) κυνηγετικά όπλα (καραμπίνες),
(1) αεροβόλο τυφέκιο,
(2) μαχαίρια επιβίωσης και
(1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.