Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης στην Πάτρα: Η δύσκολη προσαρμογή στην Αθήνα, οι τελευταίες κινήσεις της και το «σκοτεινό παρελθόν του πατέρα»

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης από την Πάτρα. Οι αρχές μέσω βιντεοληπτικού υλικού και καταθέσεων αναζητούν τα ίχνη της, ενώ αναλύουν όλα τα πιθανά σενάρια, ακόμα και το ενδεχόμενο η νεαρή Λόρα να έχει ήδη ταξιδέψει για τη Γερμανία, όπου βρίσκεται ο αδερφός της.

Ο πατέρας της 26χρονης είπε στις Αρχές πως «μας είπε ότι θα πήγαινε για μάθημα. Ντύθηκε, φόρεσε την τσάντα της και έκτοτε δεν την ξαναείδαμε. Συμμαθητές της, την είδαν να μπαίνει στο λεωφορείο, όμως ποτέ δεν έφτασε στη σχολική αίθουσα».

Το μοναδικό στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι η σχολική της τσάντα που εντοπίστηκε από περίοικο σε σκουπίδια στου Ζωγράφου.

Συμμαθήτριά της τόνισε στις Αρχές: «Μου είχε εκμυστηρευθεί ότι κάπου θέλει να πάει. Δυσκολευόταν πολύ με την προσαρμογή της από τη Γερμανία στην Ελλάδα, τόσο λόγω γλώσσας, όσο και λόγω σχολικού περιβάλλοντος. Το τελευταίο διάστημα πουλούσε ρούχα, τσάντες και καλλυντικά, λέγοντας πως “δεν τη χαρακτήριζαν πια”».

Ζούσε με την οικογένεια της στη Γερμανία, αλλά τα τελευταια τρία χρόνια μετακόμισαν στην Πάτρα.

Συμμαθήτριά της είπε επίσης στις Αρχές πως «η Λόρα μου είχε πει πως έχει έναν αδερφό στη Γερμανία, τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ και ήθελε να αναζητήσει».

Ο 58χρονος που φαίνεται σε βίντεο να είναι με την 16χρονη, εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία και κατέθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση την εξαφάνιση της. «Εγώ συνάντησα το κορίτσι γιατί μου πούλησε ένα μεταχειρισμένο κινητό έναντι των 200 ευρώ. Μαζί μου ήταν και η κόρη μου για την οποία προοριζόταν το κινητό», είπε.

Είχε σχεδιάσει την εξαφάνισή της;
Η 16χρονη επιβιβάστηκε σε ταξί και ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα. Απο εκείνη τη στιγμή σιωπή. Το κινητό της και οι λογαριασμοί της στα social mediα, απενεργοποιήθηκαν και κανένα σημείο ζωής.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται η ΕΛ.ΑΣ. είναι η 16χρονη να επέλεξε να μείνει στη συγκεκριμένη περιοχή γιατί σε κοντινή απόσταση υπάρχει σταθμός μετρό, προκειμένου να επιβιβαστεί, να φτάσει στο αεροδρόμιο και να ταξιδέψει στη Γερμανία που μένει ο αδερφός της.

Ένα άλλο σενάριο είναι η 16χρονη να είχε ήδη συνομιλήσει με πρόσωπο που την παρότρυνε να ταξιδέψει στην Αθήνα να τη φιλοξενήσει και να την βοηθήσει οικονομικά για το ταξίδι στη Γερμανία.

Η ελληνική αστυνομία έχει αιτηθεί και αναμένει τις λίστες επιβίβασης απο όλες τις αεροπορικές εταιρίες με προορισμό χώρες του εξωτερικού, ενώ σε στενή συνεργασία με τις γερμανικές αρχές αναζητούν τυχόν συγγενείς που μένουν στη Γερμανία και θα φιλοξενήσουν τη 16χρονη.