Δρυμιώτης: Η εικόνα των δημοσκοπήσεων είναι «η Χιονάτη και οι επτά νάνοι»

Με τη φράση «η Χιονάτη και οι επτά νάνοι» σχολίασε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο Ανδρέας Δρυμιώτης, όπου Χιονάτη η Νέα Δημοκρατία και οι επτά νάνοι τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αυτή τη στιγμή οι τάσεις είναι σαφείς. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση στην αντιπολίτευση γιατί είναι τόσο διαφορετικές οι γνώμες τους» είπε στον ΣΚΑΪ ο πολιτικός αναλυτής.

Όταν, δε, ρωτήθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε «για όνομα του Θεού. Έχει διατελέσει πρωθυπουργός που απέτυχε και παραδέχθηκε ότι μας φόρτωσε με δισ. χρέους. Εγώ εγώ λέω ότι ο Τσίπρας αν κατέβει θα πάρει 10%-12%»

Όσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη σχολίασε «έχω μείνει “παγωτό” γιατί ψαρεύει μια λίμνη που δεν έχει ψάρια. Έκανε διεύρυνση προς τα Αριστερά που καταρρέει. Η νίκη έρχεται από το κέντρο» ενώ για τη Μαρία Καρυστιανού εκτίμησε ότι «δεν θα πάρει 19%, ένα κόμμα αποτελείται από τον αρχηγό, τους συνεργάτες του και το πρόγραμμά του».

Με αφορμή, τέλος, τα αποτελέσματα 19 δημοσκοπήσεων του Μαρτίου-Απριλίου-Μαΐου 2023 που έδιναν στη ΝΔ 35,7% κατά μέσο όρο πριν τις εκλογές και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 40,8% ενώ στον Τσίπρα έδιναν μέσο όρο 29% και πήρε 21%, ο Ανδρέας Δρυμιώτης σημείωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τάσεις και όχι αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι στις δημοσκοπήσεις απαντούν χαλαρά ενώ στην κάλπη γίνεται πιο συντηρητικός».