Νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα λόγω της διέλευσης βαρομετρικού χαμηλού, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης.
Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα social media ο Θοδωρής Κολυδάς κύριο χαρακτηριστικό είναι η διέλευση ενεργού ψυχρού μετώπου από τα δυτικά προς τα ανατολικά, το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικά χαλαζοπτώσεις από την Παρασκευή έως το Σάββατο.
Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Παράλληλα, νοτιοδυτικοί άνεμοι 7-8 μποφόρ θα ενισχυθούν πρόσκαιρα.
Καταλήγοντας, ο Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για αυξημένο κίνδυνο τοπικών πλημμυρικών φαινομένων, λόγω κορεσμένων εδαφών.



















