Αυξήσεις 5 ταχυτήτων στις συντάξεις: Ποιοι κερδίζουν έως 100 ευρώ (πίνακες)

Αυξήσεις κύριων συντάξεων για εκατοντάδες χιλιάδες παλιούς και νέους συνταξιούχους Δημοσίου απόστρατους ΙΚΑ ΔΕΚΟ και άλλων Ταμείων βγάζει ο νέος επανυπολογσμός που θα γίνει με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του καινούργιου ασφαλιστικού νόμου.

Σε όλες τις κατηγορίες ο επανυπολογισμός οδηγεί σε αυξήσεις εφόσον οι συνταξιούχοι είχαν βγει στη σύνταξη με πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Οι αυξήσεις για όσους λαμβάνουν προσωπική διαφορά από τον πρώτο επανυπολογισμό θα γίνουν αντιληπτές στην τσέπη τους εφόσον ξεπερνούν το ποσό της προσωπικής διαφοράς. Οσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά θα πάρουν όλη την αύξηση εφόσον ξεπερνούν τα 30 έτη ασφάλισης.

Αν δηλαδή από το νέο επανυπολογισμό προκύπτει αύξηση 100 ευρώ και ο συνταξιούχος έχει προσωπική διαφορά 60 ευρώ τότε θα πάρει στην τσέπη 40 ευρώ καθαρή αύξηση γιατί τα 60 ευρώ θα πάνε να ισοφαρίσουν την προσωπική διαφορά. Αν έπαιρνε σύνταξη 900 ευρώ 60 προσωπική διαφορά 960 ευρώ σύνολο τώρα θα έχει σύνταξη 1.040 ευρώ χωρίς το βραχνά της προσωπικής διαφοράς. Οσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά θα πάρουν όλη την αύξηση εφόσον ξεπερνούν τα 30 έτη ασφάλισης.

Στους κερδισμένους με αυξήσεις και ζεστό χρήμα όπως δείχνουν τα στοιχεία παλιού και νέου επανυπολογισμού ανήκουν:

– Οι 120.000 απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που κατά κανόνα έχουν 30 έτη υπηρεσίας και άνω λόγω των πλασματικών ετών 5ετία και διπλά εξάμηνα.
– Οι συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και τραπεζών με 30 έτη και άνω που πήραν ήδη κάποιες αυξήσεις λόγω υψηλών εισφορών θα δουν στον νέο επανυπολογισμό κι άλλη αύξηση μεγαλύτερη από αυτή που πήραν ήδη.
– Οι συνταξιούχοι αυτοκινητιστές από το πρώην ΤΣΑ με 30 έτη και άνω θα έχουν επίσης αυξήσεις πέραν αυτών που είδαν στον πρώτο επανυπολογισμό.
– Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ με 30 έτη και άνω που έχουν είτε μικρή ως 100 ευρώ είτε μηδενική προσωπική διαφορά.
– Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που αποχώρησαν κυρίως μετά τις 13/5/2016 και δεν έχουν προσωπική διαφορά.