«Φάρμακα εκτός από εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού»

Την εκτίμηση του για την πιο δύσκολη φάση στην οποία μπορεί να έρθει η Ελλάδα εξαιτίας του κοροναϊού έδωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας του Καποδιστριακού πανεπιστημίου, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο καθηγητής τόνισε πως επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα νόσημα με ήπια κλινική εικόνα δεν είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς τι βρίσκεται πίσω από τους ασθενείς, γεγονός άλλωστε που έχει οδηγήσει τους αρμόδιους φορείς να πάρουν τόσα πολλά προληπτικά μέτρα.

Σημασία η επιβράδυνση της εξάπλωσης

«Είναι λογικό ο ιός να μεταδοθεί με την εισαγωγή κι άλλων περιστατικών, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η επιβράδυνση της εξάπλωσης του επιδημικού κύματος που θα φτάσει αργά η γρήγορα και στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Τσακρής.

Ο καθηγητής τόνισε πως σε σχέση με την γρίπη που πεθαίνουν περίπου 500.000 άνθρωποι κάθε χρόνο, η θνητότητα είναι 0,1% οπότε αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο πολύ θα εξαπλωθεί το νέο νόσημα.

Σύντομα θα έχουμε νέα όπλα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ο κ. Τσακρής τόνισε πως η εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι πριν από το εμβόλιο θα υπάρξουν κάποια φάρμακα τα οποία βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της κλινικής δοκιμής, ενώ μάλιστα τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

«Πρόκειται για φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες ιογενείς λοιμώξεις όπως στον έμπολα, στο HIV ακόμη και στη γρίπη και πιστεύουμε θα έχουμε σύντομα κάποια όπλα ώστε να αντιμετωπίσουμε τη νέα αυτή λοίμωξη», τόνισε ο κ. Τσακρής.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αιματηρή επίθεση στα Χανιά: Του επιτέθηκε με χαρτοκόπτη και τον τραυμάτισε στην κοιλιά
18 Απριλίου, 2025
Χειροπέδες σε πατέρα και γιο στο Ρέθυμνο – Xτύπησαν μαθητές επειδή έπαιζαν ποδόσφαιρο
18 Απριλίου, 2025
Καμένα Βούρλα: Τραγικό τέλος για ηλικιωμένο από φωτιά – Απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του
18 Απριλίου, 2025
Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα στο Καρπενήσι που έψαχναν για αρχαία
18 Απριλίου, 2025
Άγιο Φως: Πότε και πώς θα ταξιδέψει από τον Πανάγιο Τάφο μέχρι την Αθήνα
18 Απριλίου, 2025
«Σήμερα μαύρος ουρανός…»: Βυθίστηκε στο πένθος η Ναύπακτος για την φαρμακοποιό Μαρία Δροσοπούλου, που έπεσε σε γκρεμό με το ΙΧ της
18 Απριλίου, 2025
Στη φυλακή ο Ουκρανός οδηγός για το φονικό τροχαίο στην Εγνατία – Ισχυρίστηκε πως πήγαινε με 51 χιλιόμετρα κι ότι δεν λειτουργούσε το e-pass
18 Απριλίου, 2025
ΗΠΑ: Τι προτείνουν σε Μόσχα και Κίεβο για να υπογράψουν την κατάπαυση πυρός – Η παγίδα για τον Πούτιν
18 Απριλίου, 2025
Άγριο ξύλο στην Λαμία – Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε κεντρική πλατεία της πόλης
18 Απριλίου, 2025
Σοκ στην Αγγλία: Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τζο Τόμπσον
18 Απριλίου, 2025