Τουρκία: «Υποκριτές οι Ευρωπαίοι»

Για υποκρισία κατηγορεί την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα στο θέμα του προσφυγικού ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνεχίζουμε να παρέχουμε καθεστώς προστασίας στους Σύρους, αναφέρει, ωστόσο «αλλάξαμε την πολιτική μας όσον αφορά την μη παρεμπόδιση της αναχώρησης των προσφύγων από τη χώρα μας».

Ο ίδιος υποστηρίζει, ακόμη, ότι ο αριθμός των προσφύγων που έφυγε από την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες ανέρχεται στους 80.888.

«Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες», προσθέτει με νόημα.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος αναφέρει ότι Τουρκία δεν μπορεί να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ και κατηγορεί τη Δύση ότι άφησε την Τουρκία μόνη σε απέναντι σε έναν πρωτοφανή αριθμό εκτοπισμένων και προσφύγων.

«Η Τουρκία, φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια προσφύγων που εγκατέλειψαν τον πόλεμο, την καταστροφή και το χάος στη Συρία», αναφέρει.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν είμαστε σε θέση να δεχθούμε περισσότερους πρόσφυγες, αν αυτό το βάρος δεν μοιραστεί δίκαια. Καλώντας την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ζητήσαμε τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης, την οποία τώρα δημιουργούμε μόνοι μας».

Η Τουρκία δεν μπορεί να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο ροής παράτυπων μεταναστών. Η Ευρώπη και οι άλλες χώρες θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν έναντι αυτής της ακραίας δυσκολίας. Δεν μπορούν να αναμένουν ότι θα το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σοκ! Σκότωσε με 35 μαχαιριές τη σύντροφό του και την εγκατέλειψε δίπλα στο 2 ετών παιδί τους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος ισχυρός σεισμός στις Κυκλάδες
12 Φεβρουαρίου, 2025
United Group: Συμφωνία για πώληση της SBB Σερβίας στην e& PPF Telecom
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει σειρά διαλέξεων σε φοιτητές στο Χάρβαρντ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Live: Η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Καθηγήτριες καταγγέλλουν εκπαιδευτικό για σεξουαλική παρενόχληση
12 Φεβρουαρίου, 2025