Ερντογάν: «Μάθημα ανθρωπιάς στον Κ. Μητσοτάκη» με αυτή τη φωτογραφία (pic)

Συνεχίζει τις προκλήσεις και τις ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας και της Ε.Ε. ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τη χώρα μας και τους Eυρωπαίους ότι δεν δείχνουν την αναμενόμενη ανθρωπιά απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν επιχείρησε μάλιστα να δώσει μαθήματα ανθρωπιάς στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνοντας, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, μια φωτογραφία που, όπως είπε, απεικονίζει Έλληνες που έφυγαν από την κατεχόμενη από τους ναζί πατρίδα τους και αναζήτησαν καταφύγιο στη Συρία το 1942.

«Θα ήθελα να σας θυμίσω ένα δημοσίευμα εφημερίδας του 1942 για τη βοήθεια που έλαβαν Έλληνες που κατέφυγαν στη Συρία για να γλιτώσουν από τις ναζιστικές επιθέσεις. Ίσως ένα από τα παιδιά που τους μοιράζουν τρόφιμα και ρούχα σε αυτή τη φωτογραφία να είναι ένας από τους παππούδες του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων που πολιορκούν τα σύνορά της.