Eurovision 2020 – Αντίπαλοι Ελλάδας: Παρουσίαση Μολδαβίας- Βαθμολογίες από σωματεία fans

Η Μολδαβία είναι μια από τις «αντίπαλες» χώρες της Ελλάδας στο διαγωνισμό.

Ειδικότερα, βρίσκεται ανάμεσα στις 18 χώρες που διεκδικεί το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision από τον 2ο ημιτελικό, όπως και η χώρα μας.

Εκτός αυτού, όμως, υπάρχει ακόμη ένα κοινό στοιχείο με την φετινή ελληνική συμμετοχή. Συγκεκριμένα, ένας από τους δημιουργούς του τραγουδιού της Μολδαβίας είναι και ο Δημήτρης Κοντόπουλος και σκηνοθέτης ο Φωκάς Ευαγγελινός (συνθέτης και σκηνοθέτης αντίστοιχα της Ελληνικής συμμετοχής).

Το τραγούδι της Μολδαβίας με τίτλο «Prison» θα ερμηνεύσει η Natalia Gordienko σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και Phillip Kirkorov. Στίχοι Δημήτρη Κοντόπουλου και Sharon Vaughn. Vocal coach Βιτώρια Χαλκίτη και Αλεξ Παναγής. Τη σκηνοθετική επιμέλεια επί σκηνής αναλαμβάνει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Ποια είναι η Natalia Gordienko;

Η Natalia Gordienko είναι μια πολύ δημοφιλής τραγουδίστρια στη πατρίδα της με αρκετά πετυχημένα άλμπουμ στο ενεργητικό της. Η Natalia δεν είναι άγνωστη στο κοινό της Eurovision, αφού έχει ξαναβρεθεί σε αυτή, στο διαγωνισμό που είχε διεξαχθεί το 2006 στην Αθήνα, με το τραγούδι «Loca» καταλαμβάνοντας τότε την 20η θέση.

Πως αξιολογούν την συμμετοχή της Μολδαβίας, site και σωματεία fans της Eurovision;

Ακολουθεί η βαθμολογία της Μολδαβίας (με άριστα το 10) που μας έδωσαν οι συντακτικές ομάδες των Ogae Greece και Infe Greece.

  • Ogae Greece: 5,18
  • Infe Greece: 4,71