«Δόξα τω Θεώ» απο την κυβέρνηση για την παρέμβαση Ιερώνυμου

Ανάσα ανακούφισης στην κυβερνητική παράταξη προκάλεσε η παρέμβαση –μετά από αρκετά 24ωρα – του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με την οποία έστειλε το μήνυμα ότι η Εκκλησία συντάσσεται με τις οδηγίες των ειδικών για τους τρόπους αποφυγής της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Παρ ότι ο κ. Ιερώνυμος απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στο θέμα της θείας κοινωνίας, το οποίο βρίσκεται στην αιχμή του δημόσιου διαλόγου το τελευταίο διάστημα και αρκέστηκε να σημειώσει ότι η Εκκλησία «δεν έχει μετρητή πίστης και θα εφαρμόσει τις οδηγίες των ειδικών», στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου θα φτάσει στο μεγαλύτερο μέρος των πιστών.

Όπως πληροφορείται το Newsique, τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπήρχε έντονη αγωνία στο κυβερνητικό επιτελείο για τη στάση που θα τηρήσει η πλειονότητα των πιστών καθ οδόν προς το Πάσχα, το οποίο σημειωτέον, θα συμπέσει χρονικά με την περίοδο που κατά τους ειδικούς επιστήμονες θα κορυφωθεί η έξαρση των κρουσμάτων από τον ιό. Κατά τις ίδιες πηγές, μάλιστα, ο προβληματισμός και η ανησυχία ήταν ακόμα μεγαλύτερη καθώς, με δεδομένο ότι σύμφωνα με ό,τι συμβαίνει παραδοσιακά – και που πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί και φέτος – οι Αθηναίοι θα εκδράμουν κατά χιλιάδες σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Αν μεταξύ αυτών – κάτι που θεωρείται βέβαιο – υπάρχουν και φορείς του κορονοϊού κι αν η πλειονότητα εξ αυτών αγνοήσουν τις οδηγίες των ειδικών και προσέλθουν μαζικά στις Εκκλησίες, τότε η διασπορά της νόσου θα διατρέξει το σύνολο της χώρας.

«Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού αναγνώρισαν στον κ. Μητσοτάκη ότι έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ευθύνης προς όλους τους Ελληνες, παρ ότι γνώριζε ότι μπορεί και να δυσαρεστούσε κάποιους. Ωστόσο για να έχει αυτό το μήνυμα τη μέγιστη δυνατή αποδοχή από τους πολίτες θα έπρεπε να το εκπέμψει η ίδια η Εκκλησία» σημειώνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Αυτό που δεν παραδέχονται αλλά είναι βέβαιο ότι συνέβη τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ήταν ότι μέσω διαύλων επικοινωνίας ζητήθηκε εμμέσως πλην σαφώς από την ηγεσία της Εκκλησίας να ηγηθεί της προσπάθειας για συμμόρφωση των πιστών με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.