Δώρο Πάσχα: Μπορεί να δοθεί… καλοκαίρι – Αναστολή 3 μηνών στα δάνεια – 1,4 εκατ. θα πάρουν 800 ευρώ

1.400.000 πολίτες θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ. Θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Μέχρι το καλοκαίρι η δυνατότητα καταβολής του δώρου Πάσχα από τις επιχειρήσεις 
Ένα εκατομμύριο, τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση, κατά την εξειδίκευση των μέτρων στην οποία προχώρησαν πριν  από λίγο, οι υπουργοί  Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας Χρ. Σταϊκούρας, Αδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.
Όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί το Newsique, το κυβερνητικό επιτελείο επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα πάρουν όλοι όσοι δικαιούνται το δώρο Πάσχα, με τη διευκρίνιση, ωστόσο, ότι παρέχεται η δυνατότητα στους εργοδότες να το καταβάλλουν μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα ρευστότητας αλλά και να στηριχθεί η αγορά όταν σταδιακά επανέλθουμε στην καθημερινότητα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsique, η κυβέρνηση θα δώσει τη δυνατότητα καταβολής του δώρου του Πάσχα πιθανότατα έως τα τέλη Ιουνίου.
Στην τοποθέτησή του, ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι το βοήθημα των 800 ευρώ θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο και οι δικαιούχοι θα έχουν επίσης δικαίωμα αναστολής φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων στις τράπεζες.
Το συνολικό κόστος της κυβερνητικής «ένεσης» ανέρχεται στα 2 δις ευρώ.
Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε 108.000 εργαζόμενους
στα νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία.
Aυστηρές κυρώσεις για αισχροκέρδεια 
Επίσης ανακοινώθηκε η έναρξη επιβολής κυρώσεων για αισχροκέρδεια, μετά από εκτεταμένους ελέγχους, συμφωνία κυρίων με εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες για να μην «ενοχλούν» τους οφειλέτες. Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, προειδοποίησε ότι η  παραβίαση της συμφωνίας θα οδηγεί σε λήψη αυστηρών μέτρων αλλά και παραινέσεις των υπουργών σε όσους έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις οφειλές τους και εφόσον δεν το χρειάζονται πραγματικά να μην αξιοποιήσουν τα ευεργετικά μέτρα.
Επιπρόσθετα, το τρίτο πακέτο μέτρων στήριξης περιλαμβάνει:
• Τράπεζες και διαχειριστές δανείων στηρίζουν φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση με διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων. Οσοι παίρνουν τα 800 ευρώ έχουν αναστολή δόσεων για τρεις μήνες.
• Το επίδομα θα πάρουν και όσοι απολύθηκαν ή αναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου έως 18 Μαρτίου.
• Αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού χωρίς να υπάρξει ταμειακή επίπτωση στο μαξιλάρι ρευστότητας.
• Για όσο διάστημα η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου απαγορεύεται να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης. Αν το κάνει η απόλυση είναι άκυρη.
• Μετά την χρήση του μέτρου ο εργοδότης πρέπει να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για διάστημα που χρησιμοποίησε το μέτρο. Ο εργοδότης πρέπει να δηλώσει τους εργαζόμενους σε «αναστολή» στο σύστημα Εργάνη. Αν δεν το κάνει δεν θα μπορεί να λάβει μέτρα στήριξης.
• Οι συντάξεις θα καταβληθούν λίγες ημέρες νωρίτερα και σε διαφορετικές ημέρες για να μην υπάρξει συνωστισμός.
Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Ισραήλ αποφασίζει σήμερα για επίθεση στο Ιράν
10 Οκτωβρίου, 2024
Τυφώνας «Μίλτον»: Αλιγάτορες στους πλημμυρισμένους δρόμους (video)
10 Οκτωβρίου, 2024
Συντάξεις Νοεμβρίου: Οι ανατροπές στις ημερομηνίες πληρωμής
10 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Τι αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης για το sms που διακινείται
10 Οκτωβρίου, 2024
ΕΟΔΥ: 17 νέοι θάνατοι από κορονοϊό, 613 εισαγωγές και 6 διασωληνώσεις
10 Οκτωβρίου, 2024
Κρήτη: 34χρονος χτύπησε στο πρόσωπο με φτυάρι 40χρονο
10 Οκτωβρίου, 2024
Τηλεφωνική απάτη με θύματα προμηθευτές του δήμου Χανίων
10 Οκτωβρίου, 2024
Στη Ντόχα για συνομιλίες ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
10 Οκτωβρίου, 2024
Σφοδρό τροχαίο στη Φθιώτιδα
10 Οκτωβρίου, 2024
Τζορτζ Μπάλντοκ: Η επιστολή του προέδρου της UEFA στην ΕΠΟ
10 Οκτωβρίου, 2024