5 εκατομμύρια σε Δήμους της Αττικής για τη σίτιση απόρων

Την επιχορήγηση της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής με 5 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των δομών σίτισης περίπου 30.000 συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι της Τρίτης ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, σημειώνοντας ότι το μέτρο θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σε τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τους 66 δημάρχους του Λεκανοπεδίου. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει άμεσα και μέσω αυτής οι έχοντες ανάγκη θα λαμβάνουν φαγητό στο σπίτι τους. Η δράση θα γίνει σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των Δήμων και την Εκκλησία.

«Συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τα στοιχειώδη, έχουν ανάγκη να τους εξασφαλίσουμε δύο γεύματα την ημέρα, με έκτακτη επιδότηση 5 εκατομμυρίων ευρώ. Υπολογίζουμε ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι θα οργανώσουν αυτή τη δράση για ένα διάστημα ενάμιση μήνα και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε. Προτίθεμαι να συνεργαστώ με την Εκκλησία για αυτόν τον σκοπό, γιατί το έργο της ήταν και είναι σπουδαίο, ιδίως στον τομέα της στήριξης αυτών των ανθρώπων, αλλά η κατάσταση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ εξ αιτίας των υποχρεωτικών μέτρων ασφαλείας. Και το ίδιο ακριβώς μέτρο που ανακοίνωσα μόλις για την Αττική, προτιθέμεθα να επεκταθεί και σε ολόκληρη τη χώρα», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ξανά πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης
13 Οκτωβρίου, 2024
Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου: «Έσπασε» τη σιωπή του ο κρεοπώλης
13 Οκτωβρίου, 2024
Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών
13 Οκτωβρίου, 2024
Τρίτος κυανόκρανος του ΟΗΕ τραυματίστηκε από ισραηλινά πυρά
13 Οκτωβρίου, 2024
Νίκος Βουδούρης: Φθινοπωρινά κρυολογήματα και πώς τα αντιμετωπίζουμε
13 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ! Σκότωσε, διαμέλισε και μαγείρεψε τη μητέρα της
13 Οκτωβρίου, 2024
Επανέρχεται ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας
13 Οκτωβρίου, 2024
Γιώργος Παπανδρέου: Κάνουμε το Κίνημά μας ξανά ισχυρό
13 Οκτωβρίου, 2024
Πέθανε σε ηλικία 38 ετών ο γνωστός DJ, Jack Revill
13 Οκτωβρίου, 2024
Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε ο Υποπτέραρχος Θανάσης Μακρής
13 Οκτωβρίου, 2024