Η 27η Απριλίου είναι η ημερομηνία-ορόσημο για την άρση των περιορισμών οι οποίοι έχουν τεθεί με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως αναφέρει η σελίδα in.gr.
Σταδιακά και επί δύο εβδομάδες μετά από την ημέρα αυτή, δηλαδή και μέχρι τις 10 Μαΐου, θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα.
Αυτό το σχέδιο φαίνεται να έχουν προκρίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεννόηση με την επιστημονική επιτροπή, αν όλα πάνε καλά και ελεγχθεί πλήρως η μετάδοση του ιού μέχρι την τελική του εξαφάνιση.
Όλα θα κριθούν, απ’ ό,τι λένε οι ειδικοί, από το πώς θα πάει η περίοδος του Πάσχα κι αν οι πολίτες «υπακούσουν» στα υφιστάμενα μέτρα και δεν φύγουν με κουτοπόνηρο τρόπο στο χωριό ή το εξοχικό με συνέπεια να μεταδοθεί με πολύ γρήγορο τρόπο ο ιός και να έχουμε παράταση των υφιστάμενων μέτρων.
Η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει για το πότε θα αρθούν τα μέτρα και αυτό δείχνει ότι αρχίζει η κοινωνία να πιέζεται μένοντας στο σπίτι, αλλά δυστυχώς, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δεν γίνεται αλλιώς.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στα μέτρα, επισημαίνοντας:
«Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. Το τονίζω γιατί ακούγονται σενάρια αποκλιμάκωσης των μέτρων. Μέχρι τις 27 Απριλίου δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση. Στη συνέχεια υπό προϋποθέσεις θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση».
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε ακόμη να «μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν».
Για αυτό και ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε, όπως όλοι στην κυβέρνηση, ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και για αυτό το λόγο χαρακτήρισε ανευθυνότητα την όποια δικαιολογία μετακίνησης για εκείνες τις ημέρες.
«Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για την μετακίνηση εκείνες τις μέρες είναι στάση ανεύθυνη» δήλωσε.
«Αντιλαμβάνομαι την πίεση και τη διάθεση του Πάσχα κάποιων να μετακινηθούν, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι. Μπορεί να οδηγηθούμε μέρες πίσω» προσέθεσε.
Αν όλα πάνε καλά μέχρι τότε και δεν έχουμε έξαρση της πανδημίας στη χώρα αλλά και παγκοσμίως, τότε το πρώτο μέτρο που θα αρθεί θα είναι ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και πάλι με τρόπο αργό και σταδιακά όχι όλοι μαζί.