«Στην κυβέρνηση έχει κατισχύσει η λογική του ΣΕΒ, η οποία λέει να αφήσουμε την ύφεση να εξελιχθεί, να επιβιώσουν όσοι είναι να επιβιώσουν και όσοι τα καταφέρουν, οι πιο μεγάλοι και ισχυροί δηλαδή, να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε, επίσης, την πολιτική Μητσοτάκη ως «γκάζι στην κατηφόρα», αφού «την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει ύφεση ως 10%, δρομολογεί παρεμβάσεις μόλις 3,5% του ΑΕΠ».
Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι η ύφεση εξαρτάται και από τα μέτρα που θα λάβουμε. «Αν καθίσουμε να κοιτάμε την εξέλιξή της, τόσο πιο πολύ αυτή θα αυξάνεται. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τώρα τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις, το “μαξιλάρι” που άφησε ο Τσίπρας, όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία πλέον μπορούμε να κατευθύνουμε σε δαπάνες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα εγγυήσεων και απευθείας ενισχύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας έτσι τη δέσμη των προτάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες στο σύνολό τους αφορούν παρεμβάσεις στο 15% του ελληνικού ΑΕΠ.
Μιλώντας για τα μέτρα που λαμβάνονται σε επίπεδο ευρωπαϊκών χωρών, υπογράμμισε τις σημαντικές παρεμβάσεις που κάνουν χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία, η οποία προχωρά σε απευθείας δαπάνες, εγγυήσεις και αναβολές φόρων στο 50% του ΑΕΠ της, στηλιτεύοντας όμως τη στάση της στο θέμα έκδοσης του ευρωομολόγου. Αναρωτήθηκε, επίσης, για το «πώς μια ελληνική επιχείρηση θα ανταγωνιστεί μία γερμανική, μία γαλλική ή μία ισπανική εταιρεία, η οποία παράγει το ίδιο προϊόν και πλέον θα στηρίζεται και στις πλάτες του κράτους, που θα καλύπτει το 70% ή το 80% του κόστους παραγωγής».
Ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη στήριξης του τουρισμού, μέσω της ενίσχυσης των προγραμμάτων εσωτερικού τουρισμού, με δεδομένη πλέον την αλλαγή σχεδίων πολλών ξένων τουριστών για το καλοκαίρι λόγω κορονοϊού.