Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα μέτρα για την Πρωτομαγιά

Οι Έλληνες πειθάρχησαν στα μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή το Πάσχα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με την κυβέρνηση να μιλά για ένα πετυχημένο crash test.

Άλλωστε κυβερνητικά στελέχη είχαν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πριν από την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας ότι το στοίχημα είναι μεγάλο προκειμένου να εμποδιστεί η διασπορά του κορονοϊού, και ότι από τον βαθμό πειθαρχίας των πολιτών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η σταδιακή μετέπειτα άρση των περιοριστικών μέτρων και η επιστροφή στην κανονικότητα.

Η νέα “πρόκληση” για το κυβερνητικό επιτελείο είναι εκείνη της Πρωτομαγιάς και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση και γι’ αυτό φαίνεται να εξετάζεται η εφαρμογή μέτρων ανάλογων με εκείνα του Πάσχα ως προς την κυκλοφορία και τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη έξοδος της Πρωτομαγιάς, είναι κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει. Μέχρι τότε τα μέτρα θα ισχύσουν ως έχουν ενώ εκείνο το τριήμερο εξετάζεται να υπάρχουν ξανά αυξημένοι έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός νομού και μεγαλύτερα πρόστιμα. Όσον αφορά το sms μετακίνησης, αυτό τείνει προς κατάργηση, η οποία είτε θα γίνει σταδιακά είτε απευθείας, μέχρι και τα μέσα Μαΐου αλλά εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος δήλωσης μετακίνησης.

Πέτσας: Με μέτρα… Πάσχα η Πρωτομαγιά – Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για το πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, εξηγώντας ότι, «τον Μάιο και τον Ιούνιο τομείς της οικονομίας θα ανοίγουν σταδιακά, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία». Επανέλαβε ακόμα ότι, από τις 27 Απριλίου θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, όπως τα υποθηκοφυλακεία, τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία, και με συγκεκριμένες διαδικασίες.

«Αυτό να το δούμε με μεγαλύτερη προσοχή», είπε ερωτηθείς για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών σε επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την επόμενη εβδομάδα. «Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και το να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι, «θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία. Το ζήτημα είναι από τα έξι βήματα θα φτάσουμε σταδιακά να βγούμε έξω. Θα πάμε σταδιακά σε ένα ελεύθερο, το οποίο θέλει σχέδιο. Το θέμα είναι να νιώθουμε όλοι ασφαλείς να βγούμε από το σπίτι μας».

Ξεκαθάρισε ότι, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δεν θα γίνουν μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, θεωρώντας «βέβαιο ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι σαν το Πάσχα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φάμελλος: «Για την πατρίδα, την οικονομία και τους εργαζόμενους πρέπει να έχουμε ισχυρή Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία»
1 Απριλίου, 2025
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Αποκαλύφθηκε μνημείο για την Κυριακή Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα
1 Απριλίου, 2025
Forbes: Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Έλον Μασκ
1 Απριλίου, 2025
Η κακοκαιρία «χτυπά» την Κεντρική Μακεδονία – Προειδοποιήσεις από τους μετεωρολόγους
1 Απριλίου, 2025
Κορωπί: Κακοποιούνταν συστηματικά από τον πατέρα του ο 51χρονος των επιθέσεων
1 Απριλίου, 2025
Ψευτο-ιερέας πήρε 1.500 ευρώ από ανάπηρη γυναίκα για «να την κάνει να περπατήσει ξανά»
1 Απριλίου, 2025
Θάνατος 50χρονου στη Σίνδο: Η μαρτυρία του τελευταίου ανθρώπου που τον είδε ζωντανό
1 Απριλίου, 2025
Σχολεία: Πότε κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια για το καλοκαίρι
1 Απριλίου, 2025
Γενικός γραμματέας Εμπορίου: Ανυπόστατη η φημολογία περί αύξησης της τιμής του ψωμιού
1 Απριλίου, 2025
Κακοκαιρία: Ιδιοκτήτης φορτηγού στην Πάρο, έδεσε το όχημά του με σχοινιά για να μην το «πάρει» το νερό
1 Απριλίου, 2025