Πρόστιμο σε όσους δεν φορούν μάσκα – Δείτε το ποσό

Πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα, εκεί όπου απαιτείται.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε πολλές περιπτώσεις ενώ προβλέπονται και κυρώσεις για όσους δεν τηρούν αυτό το μέτρο.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους πελάτες στα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής.

Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από τις 4 Μαΐου, δηλαδή τα καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, βιβλιοπωλεία, καταστήματα πώλησης εφημερίδων και γραφικής ύλης, αθλητικών ειδών, ακουστικών βαρηκοΐας και το εμπόριο φυτών.

Υποχρεωτική θα είναι όμως η μάσκα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από το επιβατικό κοινό.

Το ίδιο ισχύει τόσο για εκπαιδευτή όσο και για εκπαιδευόμενο στις σχολές οδηγών και από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε ΚΤΕΟ υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα, όπως και εκείνοι που εργάζονται σε σούπερ μάρκετ, καφετέριες και εστιατόρια όταν ανοίξουν τα τελευταία.

Τέλος, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και στα εμπορικά κέντρα- τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες- από την 1η Ιουνίου όταν θα ανοίξουν.

Δείτε όσα μετέδωσε το OPEN: