Φρικτές καταθέσεις για «υπόθεση καταψύκτη»: Του έδωσαν χάπια και τον έδεσαν χειροπόδαρα

Φρικτές οι καταθέσεις στη δίκη για τη δολοφονία του άτυχου 63χρονου ναυτικού Β. Κόκκινη, που βρέθηκε το 2016 σε εμβρυακή στάση μέσα σε έναν καταψύκτη, στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει η πρώην σύζυγός του.

«Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω, μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτωμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την αστυνομία». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ο δικαστικός επιμελητής τα όσα ο ίδιος αντίκρισε τον Ιούνιο του 2016, όταν μαζί με έναν συνάδελφό του και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, μπήκαν στο σπίτι στην Καλλιθέα.

Οι τρεις άνδρες είχαν μόλις ανακάλυψαν τη σορό του άτυχου 63χρονου ναυτικού Β. Κόκκινη, σε εμβρυακή στάση μέσα σε έναν καταψύκτη, στο διαμέρισμα στην Καλλιθέα που είχε νοικιάσει η πρώην σύζυγός του, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Στις 12 Ιουνίου του 2016 μαζί με τον συνάδελφό μου, έναν κλειδαρά και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, πήγαμε να κάνουμε έξωση καθώς δεν πλήρωνε η κατηγορούμενη το μίσθωμα. Όταν ανοίξαμε μύριζε κλεισούρα. Είδαμε στο χολ τον καταψύκτη που είχε μαύρες ταινίες. Εκείνη την ώρα λέω χαριτολογώντας στους άλλους: «Λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα;». Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτωμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την αστυνομία» κατέθεσε ο άνδρας.

Αντίστοιχα, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ανέφερε ότι στο σπίτι διέμενε η πρώην σύζυγος του ναυτικού μαζί με το παιδί τους ήδη από το 2014, καθώς, όπως εκείνη του είχε αναφέρει, ήθελε το παιδί να είναι κοντά με τον πατέρα του. Ωστόσο, σύμφωνα με το μάρτυρα, η γυναίκα σταμάτησε να καταβάλει το ενοίκιο, με αποτέλεσμα εκείνος να μπει στο διαμέρισμα.

“Τον χτύπησαν και του έδωσαν χάπια”
Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και ο αστυνομικός του τμήματος ανθρωποκτονιών, που χειρίστηκε την υπόθεση. Όπως ανέφερε, η κατηγορούμενη ήρθε σε επαφή, μέσω μίας φίλης της (που επίσης κάθεται στο εδώλιο) με τρεις Ρουμάνους, στους οποίους κατέβαλε ένα χρηματικό ποσό. «Είχε ενημερώσει ψευδώς ότι το παιδί είχε πυρετό για να αναγκάσει το θύμα να πάει στο σπίτι. Τότε οι Ρουμάνοι τον χτύπησαν και του έδωσαν χάπια» υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα τρία άτομα. Η πρώην σύζυγος του θύματος σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αντίστοιχα, ένοχη σε ποινή κάθειρξης 18 έτη κρίθηκε η φίλη της κατηγορούμενης, που φέρεται να τη βοήθησε στο να βρει τα άτομα που θα διέπρατταν το έγκλημα, για την πράξη της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία, ενώ στο νεαρό, ο οποίος εμφανίζεται να είχε μεταφέρει τον καταψύκτη στο διαμέρισμα, επιβλήθηκε ποινή τριών χρόνων με αναστολή για υπόθαλψη εγκληματία.

Πηγή: News247

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024