Α.Τ. Ζωγράφου: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός (pics)

Εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τελικά το αντικείμενο που εντοπίστηκε στο Α.Τ. Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρέθηκαν καλώδια και ρολόι, ενώ η συνδεσμολογία του μηχανισμού ήταν πλήρης.

Στο σημείο έχει φτάσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιλήφθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης.

Ο αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο και από τους πυροτεχνουργούς κρίθηκε απαραίτητο να γίνει ελεγχόμενη διάσπαση. Μάλιστα χρειάστηκε να γίνουν δύο διαδοχικές ελεγχόμενες διασπάσεις και από την πρώτη εικόνα που έχουν οι Αρχές προκύπτει πως επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αφού εντοπίστηκε ωρολογιακός μηχανισμός, συνδεσμολογία με καλώδια και ένας σωλήνας που στο εσωτερικό του είχε εκρηκτική ύλη και κατέληγε σε δοχείο.

Το ρολόι ήταν προγραμματισμένο ώστε η βόμβα να εκραγεί κανονικά και μάλιστα, μόλις λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της.

Στο σημείο έχει κληθεί και έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Αντιτρομοκρατικής η οποία όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει τις έρευνες.

Στην περιοχή ακούστηκαν δύο ήχοι εκρήξεων: ο πρώτος ήταν από την ελεγχόμενη έκρηξη που προκάλεσαν οι πυροτεχνουργοί, ενώ ο δεύτερος από εκείνη του μηχανισμού.

Όπως αποκαλύφθηκε, η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό σωλήνα και ολόκληρος ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο.