Αμπελόκηποι: Σε αχρησία 16 από τα 40 διαμερίσματα μετά την έκρηξη

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν αρκετά διαμερίσματα της πολυκατοικίας επί της οδού Αρκαδίας στους Αμπελόκηπους, όπου σημειώθηκε η έκρηξη την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα της πολεοδομίας, που παρουσιάζει ο ΑΝΤ1, οι ένοικοι των 16 από τα 40 διαμερίσματα της πολυκατοικίας, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για 6 μήνες.

Στις σελίδες του πορίσματος αναφέρονται εκτενώς οι βλάβες που διαπίστωσαν οι μηχανικοί και, όπως σημειώνεται, είναι σε αχρησία 16 διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δύο προθεσμίες που πρέπει να τηρήσουν:

  • 20 ημέρες για γκρέμισμα των πλακών
  • 6 μήνες για ολική αποκατάσταση

Έχουν σημειωθεί τεράστιες βλάβες, που το 1/3 του κτιρίου, η πλευρά δηλαδή στην οποία βρισκόταν το διαμέρισμα, θα βγει υποχρεωτικά σε αχρησία, μέχρι την ολοκλήρωση της αποκατάστασης.

Αυτό για το οποίο αγωνιούν οι ιδιοκτήτες είναι το ποιος θα αναλάβει το κόστος των εργασιών, γιατί πρόκειται για πολύ δαπανηρές εργασίες που αγγίζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ότι το κόστος θα το αναλάβει το ίδιο το κράτος, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πού θα μείνουν εκείνοι που δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σεισμοί στην Σαντορίνη: Υποχώρησε ο βυθός στην Άνυδρο – Μετακινήθηκε το νησί από το ηφαίστειο – Φεύγει ο κόσμος
3 Φεβρουαρίου, 2025
Πάτρα: 30χρονος εντοπίστηκε δεμένος με κορδόνι στα πόδια και καλώδιο στα χέρια
3 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Σύμπραξη ΝΔ με Ακροδεξιά υπέρ του Musk στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
3 Φεβρουαρίου, 2025
Καταδικάστηκαν τελεσίδικα 7 άτομα για την επίθεση (το 2018) εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη
3 Φεβρουαρίου, 2025
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε βρέφος μόλις 13 ημερών
3 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμός 4,5 Ρίχτερ κοντά στην Κάρπαθο
3 Φεβρουαρίου, 2025
Ιταλία: Καταγγελία κατά της Τζόρτζια Μελόνι για συνέργεια σε βασανιστήρια
3 Φεβρουαρίου, 2025
Δωρίζονται η καρδιά και οι νεφροί του 3χρονου Άγγελου στην Κρήτη
3 Φεβρουαρίου, 2025
Η Λίνα Μενδώνη συμμετείχε σε διάσκεψη για τη στήριξη του πολιτισμού στην Ουκρανία
3 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Δεν διαχωρίζεται η δικογραφία για το «μπάζωμα» από τη βασική δικογραφία
3 Φεβρουαρίου, 2025