Accademia Pizzaioli: Συμμετείχε και νίκησε στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Pizza Senza Frontiere – Il Campionato del mondo

H Accademia Pizzaioli έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Pizzaioli, Pizza Senza Frontiere- Il campionato del mondo, που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Απριλίου με τεράστια επιτυχία, στη Ρώμη. Μία ομάδα πέντε σπουδαστών μας, με θάρρος και σωστή καθοδήγηση διαγωνίστηκαν μπροστά σε μεγάλα ονόματα του χώρου και έδωσαν τις καλύτερες εντυπώσεις για τις ικανότητες και το ταλέντο τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Οι Σάββας- Κρίτων Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Γκρέτα Κατσιαδάκη, διαγωνίστηκαν στην κατηγορία pizza classica, ενώ οι Κατερίνα Gjika με τον Istruttore της Ακαδημίας μας, Angelo Genovese, στην κατηγορία Pizza 4 mani (για τέσσερα χέρια) με ζύμη alla Romana, γοήτευσαν την κριτική επιτροπή με τις γεύσεις και τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποίησαν για στόλισμα.

Μεγάλος νικητής για την κατηγορία Pizza classica αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ένα ακατέργαστο διαμάντι που με τη σωστή διαχείριση των υλικών που χρησιμοποίησε, την απλότητα και τη στάση του απέναντι στην κριτική επιτροπή, κατάφερε να λάμψει και να αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η φημισμένη Accademia Pizzaioli ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2017 για να προσφέρει ευέλικτα προγράμματα σπουδών και σεμινάρια ιταλικής γαστρονομίας με κύρος και διεθνή αναγνώριση, σε επαγγελματίες που θέλουν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στην τέχνη της ιταλικής κουζίνας, αλλά και σε ερασιτέχνες με πάθος για την ιταλική κουλτούρα.